Otvorena jubilarna 20. izložba Jesen u Lici

GOSPIĆ – U srcu grada Gospića, na trgu Stjepana Radića u petak, 5. listopada 2018. svečano je otvorena 20. izložba tradicijskih proizvoda koja nosi naziv „Jesen u Lici“.

Na svečanosti koja je otvorena himnom i minutom šutnje za sve branitelje, civilne žrtve domovinskog rata i prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franju Tuđmana, pozdrave i dobrodošlicu u Gospić posjetiteljima, izlagačima i uzvanicima uputili su gospićki gradonačelnik Karlo Starčević i župan Darko Milinović, dok je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić blagoslovio izložbu, Liku i plodove zemlje. Zazvao je blagoslov za sve vrijedne ruke poljoprivrednika koji zemlju obrađuju. – Neka ova manifestacija živi, raste i cvjeta, želim da uzmognemo prenijeti budućim generacijama ljepote ove zemlje, kazao je između ostalog biskup Križić.

Sve plodove vrijednih ruku koji su došli sa svojim proizvodima i delicijama na izložbu posjetitelji mogu kušati  i kupiti od izlagača koji su u Gospić stigli iz hrvatskih županija, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Vojvodine u subotu i nedjelju, 6. i 7. listopada od 10 do 19 sati.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru