Hrvatski dom u Oerlikonu i dalje je otvoren

Odlaskom NK Croatie Zürich iz prostorija u Thurgauerstrasse 68 u Oerlikonu, stekao se utisak da se Hrvatski dom na toj adresi zatvorio.  Da bi očuvali mjesto na kojem se već 27 godina okupljaju Hrvati iz Züricha i okolice, grupa entuzijasta odlučila je zadržati prostorije u rukama Hrvata.

Uz KUD S. S. Kranjčević koji u prostorijama vježba utorkom, svaki petak Dom je od 20.00 sati otvoren. Ponuditi će se ponekad posebno pripremljena večera, ali za goste se “uvijek u frižideru nađu pršut, kulen, sir…”, kažu domaćini.

– Želimo očuvati ove prostorije koje se nalaze na ovoj odličnoj lokaciji. Prostorije se mogu vikendom iznajmiti za privatne svečanosti; rođendane, krstitke, krizme…, govore nam ovi vrijedni ljudi koji se ne žele pomiriti s mislima da se u ovom, najvećem gradu Švicarske ne može pronaći mjesto gdje se Hrvati mogu družiti.

Zasigurno je velik plus što se prostorije nalaze na mjestu gdje se može feštati i do jutarnjih sati. Pošto je sve ugovorom koji su sklopili s iznajmljivačem uređeno, za proslave u manjem obliku nije potrebna nikakva dodatna dozvola.

Prostorije su namijenjene okupljanju, informativnim i kulturnim događanjima i stoje na rapolaganju hrvatskim udrugama s područja grada i okolice. Naglasili su da se u Domu ne žele baviti politikom i da je  svatko dobro došao. – Premalo nas je da se dijelimo zbog političkih uvjerenja. Jasno da se na ovakvim mjestima u diskusiji dodirnemo svih aktualnih tema, želimo međutim politiku svjesno isključiti iz ovih prostorija, naglasili su.

U Domu će se ponuditi i zabave kao što se to i prije organiziralo. Prva se održava već sljedeći petak, 26. listopada s početkom u 20.00 sati. Goste će uz dobru domaću kuhinju zabavljati tamburaški sastav Dilberi.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru