21. Duvanjska večer i ovaj put oduševila posjetitelje

Poznate kao večeri dobrih zabava u Švicarskoj, Duvanjske večeri okupljaju već godinama Hrvate iz cijele Švicarske. Tako je bilo i u subotu, 20. listopada 2018., na 21. Duvanjskoj večeri koja se održala u Burgdorfu pokraj Berna.

Nakon što je goste pozdravila voditeljica cjelovečernjeg programa Marija Radoš, nazočnima se obratio predsjednik Duvanjskih rosa Mario Filipović. U svom obraćanju, Filipović je zahvalio vrijednim članovima društva koji su zaslužni da s ovih večeri uvijek odlaze zadovoljni gosti. Iz domovine je u srdačnom govoru pozdrave donio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrada, Luka Krstanović. “Sprega između domovine i iseljeništva mora se njegovati,” rekao je između ostalog Krstanović.

U bogatom kulturnom programu nastupi folklornih udruga oduševili su posjetitelje ove večeri. Uz kulturno umjetnička društva iz Švicarske – Duvanjske rose i Plehan iz Berna, Živu Granu iz Ženeve i Zlatni vez iz Solothurna, program su upotpunili gosti iz domovine: HKUD “Crvenice” iz Crvenica i HKUD “Hutovo” iz Neuma. Poseban pljesak dobili su za svoj nastup su najmlađi folkloraši Duvanjskih rosa.

Ponosna moja je zemlja, Hercegovina….zapjevao je Ivan Mikulić i već prvom pjesmom dignuo na noge plesače.  Odlična atmosfera uz ovog neumornog pjevača i bend koji ga je pratio trajala je cijelu večer. Plesalo se i pjevalo na ovoj Duvanjskoj večeri u Markthalle do sitnih sati.

Društvo «Duvanjske rose» Bern osnovano je 1999. godine i može se kao rijetko koje pohvaliti mnogobrojim članstvom koje trenutno obuhvaća 480 članova. Društvo čine kulturno-umjetnička i sportska sekcija. KUD ima više sekcija: ženske i muške, gangu, diple i kolo sekciju, najmlađi plesač star je četiri godine. Nogometna ekipa pod imenom “NK Tomislavgrad” trenutno igra u 5. ligi, a imaju i seniore koji se natječu u najvišoj švicarskoj ligi. Više o društvu na njihovoj fb stranici: klikni

Foto: Duvanjske rose

Autor


Ruža Studer
Više o autoru