Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o hrvatskom državljanstvu

Ministarstvo unutarnjih poslova je u srijedu 24. listopada 2018. godine, otvorilo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu.

Uključivanje Hrvata izvan Republike Hrvatske u društveni i politički život zemlje jedan je od strateških ciljeva Programa Vlade Republike Hrvatske 2016.-2020. Vlada Republike Hrvatske, uz potporu Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kontinuirano radi na unaprjeđenju politika i programa za Hrvate koji žive izvan granica Republike Hrvatske.

Prijedlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hrvatskom državljanstvu, nastojalo se  pomoći u  rješavanju demografskih pitanja  kroz olakšan  postupak dobivanja  državljanstva za pripadnike hrvatskog naroda u inozemstvu te hrvatskih  iseljenika.

Ministarstvo unutarnjih poslova poziva predstavnike zainteresirane javnosti da dostave svoje primjedbe i prijedloge putem elektroničke aplikacije e-Savjetovanja do 3. studenog 2018. godine.

Izvor: www.mup.hr