Slavonija u malom u švicarskom Zollikonu

Veselu i razigranu večer uz odlično raspoloženje od samog početka večeri doživjeli su svi koji su se okupili na 7. Slavonskoj večeri u Zollikonu uz fantastične Džentlmene.

„Od rođenja u srcu te nosim,

u tuđini tobom se ponosim,

uvijek tebi moje misli lete,

Slavonijo, ja sam tvoje dijete.“

Mnogo truda dali su si i ovaj put domaćini i organizatori Slavonia Zürich da bi ovu večer učinili kao i uvijek, posebnom za svoje goste i prijatelje.

Onako kako to velikodušni Slavonci dobro znaju i umiju, već na ulazu goste je dočekala bogata slavonska trpeza na kojoj su se gostima ponudile delicije iz domovine i kapljica za zagrijavanje.

I dok su se gosti u predvorju pozdravljali i uživali u ponuđenom aperu, u dvorani je tamburaški sastav Džentlemni počeo sa svojim programom.

U ime udruge gostima je dobrodošlicu uputio predsjednik Ivan Vukić. Nakon zajedničke molitve i himne Republike Hrvatske, dobro raspoloženi tamburaši iz Osijeka pjesmama su obilazili sve krajeve domovine i privukli plesače na plesni podij koji se cijelu večer nije praznio.

Ono što ovi veseli ali samozatajni Slavonci i ne veličaju previše je njihovo humanitarno djelovanje. Skoro pa nema humanitarne akcije koja se pokrene u Švicarskoj na koju se ne odazovu. Zadnja akcija koju su sami pokrenuli i za koju su prikupljali i ove večeri bila je pomoć vatrogascima u Polači. Tako da su gosti imali priliku podržati akciju donacijom ili kupnjom suvenira.

Pjevalo se i plesalo u Zollikonu do sitnih sati, članovi tamburaškog sastava Džentlmeni neumorno su zabavljali razdraganu i vrhunski raspoloženu publiku.

I ova zabava ostati će zapamćena kao jedna od onih gdje je večer bila prekratka, tražila se pjesma više, sve u stilu pjesme ‘Nećemo noćas doma….’

Sigurni smo da će i buduće Slavonske večeri u organizaciji ovih vrijednih članova privući, kako već vjerne, tako i nove goste.

Foto: Zdravko Tonković, Željko Stipić

Autor


Božica Tonković
Više o autoru