6.9 C
Zagreb
3.3 C
Zürich
15.3 C
New York
20.7 C
Buenos Aires
23.1 C
Melbourne
Utorak, 23 travnja 2024
spot_img

Nina Kraljić, Max Hozić i koncerti sa Belper Chor

Nina Kraljić odazvala se pozivu voditelja Hrvatske katoličke misije Bern fra Gojka Zovka i nastupila u nedjelju, 4. studenog 2018. na misnim slavljima. 

Uz klavirsku pratnju Nikoline Pinko,  odabranim skladbama i svojim produhovljenim pjevanjem umjetnica je dirnula i oduševila mnoge. Kao gošća Nina je, uz nastup na misnim slavljima Hrvatske katoličke misije nastupila i u crkvi Reformierte Kirchgemeinde Betlehem, te u Römisch-kath. Kirchgemeine St. Marien u Thunu.

Nina trenutno boravi u Bernu  na poziv švicarskog zbora Belper Chor gdje nastupa kao gošća na koncertima. Na inicijativu profesora na Hochschule der Künste Bern i voditelja Schweizer Opernstudio g. Mathiasa Behrends (koji umjetnički vodi ova dva ansambla), ansambl mladih hrvatskih glazbenika Camerata Zagreb često gostuje na nastupima Belper Chora diljem Bern regije i Hrvatske.

Tako je i prošlog ljeta Nina Kraljić kao gost solist nastupila na humanitarnim koncertima Belper Chora u Zagrebu i Varaždinu, te oduševila i Švicarce koji su Ninu unaprijed pozvali u goste i u rujnu iduće 2019.godine . Tada će se tradicionalno u Bernu izvesti tri uvijek rasprodana koncerta u koncertnoj dvorani Menuhinov Forum.

Nini se u ansamblu pridružio i sjajni poznati pjevač tenor Max Hozić, te mladi bas David Šeb i sopran Nikolina Pinko uz klavirsku pratnju Daria Sabola.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije