Televizija istočne Švicarske snima reportažu o Hrvatima

Na inicijativu predsjednika HŠD Ban iz St. Gallena, gosp. Stjepana Klopotanau petak, 23. studenog 2018. godine s početkom u 19.00 sati švicarska regionalna televizija TV Ostschweiz snimiti će reportažu o Hrvatima koji žive na području istočne Švicarske. – Ovom reportažom želimo Švicarcima pokazati da je najveći dio nas Hrvata koji u Švicarskoj boravimo više desetljeća dobro integrirano u švicarskom društvu, rekao je na prvom sastanku Stjepan Klopotan.

Snimati će se u prostorijama HŠD Ban u dvorani na adresi Letzistr. 3 9015 St. Gallen, koji nešto više od godinu dana vodi obitelj Tomić. Zajedno sa članovima nogometne i kuglačke sekcije HŠD Ban, obitelj Tomić ponudit će gostima hrvatske specijalitete, dok će u kulturnom dijelu progama nastupiti članovi HKUD-a Fala iz Schaffhausena, KUD-a Posavina iz St. Gallena i tamburaški sastav Hrvatski korijeni.

Budući da u istim prostorijama svoje aktivnosti održavaju i švicarske udruge Männerriege Winkeln i Quartierverein Winkeln, reportaža će obuhvatiti odličnu suradnju hrvatskih i švicarskih udruga u ovom gradu.

Sliku Hrvatske upotpuniti će fotografije Hrvatske koju će izložiti fotoklub “Sloboda” iz Varaždina. Poslije snimanja druženje će se nastaviti s grupom ‘righttime’.

Za sve koji nisu upoznati – u prostorijama HŠD Ban mogu se organizirati svečanosti i zabave, svi važni sportski događaji mogu se također gledati. Uz to, imaju kuglanu i prostorije u kojima se nalaze biljarski stolovi. Na meniju su svaki dan u ponudi ćevapi u lepinji, po narudžbi jela s roštilja ili ispod peke.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru