Festival KAO NEKAD PRED BOŽIĆ u Sarajevu

19. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2018.“ održat će se 5. prosinca 2018. godine u dvorani „DOM MLADIH“ u Sarajevu, s početkom u 20:00 sati.

Direkcija Festivala „Kao nekad pred Božić“ ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom i nekoliko institucija u Republici Hrvatskoj, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz Sarajeva i BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Općinom Primošten, Turističkom zajednicom Primošten i Turističkom zajednicom Grada Županja, s ciljem očuvanja hrvatskog kulturnog identiteta, kao dijela sveukupne bosanskohercegovačke kulture, te razvoja kulturnog turizma i međudržavne kulturne suradnje.

Festival ‘Kao nekad pred Božić’ već devetnaestu godinu zaredom okuplja zborove, klape, tamburaške skupine, te folklorne skupine koje predstavljaju božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije, kao i najpoznatija imena popularne i ozbiljne glazbe. Inovativna produkcijska rješenja i rekoncipiranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima su neophodni za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije. Zahvaljujući Organizacijskom odboru Festivala, sastavljenom od vrsnih stručnjaka te kulturnih i akademskih djelatnika, Udruzi ‘Facultas za prosperitet mladeži’ i Udruzi ‘Libertas’, izbjeći ćemo organizacijsku i produkcijsku  rutinu te i ove godine ponuditi našim građanima jedinstven festival i kvalitetan kulturni sadržaj“, kazala je izvršna direktorica Festivala „Kao nekad pred Božić 2018.“ Ivana Krstanović.

„Naša publika i struka opet će vidjeti nešto novo, neočekivano i drukčije u dvorani ‘Doma mladih’ u sarajevskoj ‘Skenderiji’, koja je sinonim za vrhunski glazbeni proizvod. I ove godine donosimo jednu novu emociju i novu perspektivu tradicionalne sarajevske predbožićne smotre, koju je 2000. godine osmislio i utemeljio dr. sc. Marijo Pejić“, kazao je tehnički direktor Festivala „Kao nekad pred Božić 2018.“ Željko Gudelj.

Ulaznice za festival bit će puštene u prodaju od 27. 11. 2018. godine.