Kao i svake godine, krajem studenog u Zollikofenu se održala tradicionalna  ‘Plava noć’  sportske udruge Slavonija Bern.

Program je započeo nastupom dječjeg zbora i sopranistice Nikoline Pinko – Behrends koji su oduševili izvedbom himne Republike Hrvatske.  Nakon himne, zbor s kojim Nikolina nastupa na misama u Hrvatskoj katoličkoj misiji Bern prikazao je svoje umijeće na oduševljenje gostiju s još nekoliko pjesama.

                                      

Potom se nazočnima pozdravnim govorom obratio predsjednik SV Slavonija Bern, g. Žarko Šokčević koji se osvrnuo na ovogodišnje sportske i ostale uspjehe SV Slavonije. Izdvojio je trenutno stanje na tablici koje garantira na proljeće borbu za kvalifikacije ulaska u drugu ligu, i osvajanje 3. mjesta na Euru za hrvatske klubove koji se takmiče izvan Hrvatske na kojem je SV Slavonija postigla krajem lipnja svoj najveći sportski uspjeh. Zahvalio je na dolasku veleposlanici Republike Hrvatske u ŠK dr. sc. Andrei Bekić, koja se sa suprugom odazvala pozivu i svojim prisustvom uveličala zabavu SV Slavonije.

Veleposlanica Bekić se predstavila i s par riječi obratila prisutnima. Nakon veleposlanice goste je pozdravio fra Gojko Zovko, misionar u HKM Bern.

Tokom večeri, svake se godine tradicionalno imenuju počasni članovi udruge i uručuju prikladni pokloni novorođenim članovima i aktivnim članovima udruge koji su tokom godine uplovili u bračne vode.

Počasni članovi Ivan Brnić-Brna i Milenko Bajić-Dida

Nekoliko stotina gostiju uživali su u domaćim specijalitetima, a sreću su mogli okušati i dobitkom na bogatoj tomboli. Za odlično raspoloženje ovu večer bio je zadužen tamburaški sastav ‘Begini’. Niti viroza koja je mučila jednog člana nije mogla Begine spriječiti da profesionalnim nastupom oduševe publiku koja je do sitnih sati neumorno pjevala i plesala.

SV Slavonija Bern zahvaljuje svim sponzorima koji su ih podržali u organizaciji zabave i svim posjetiteljima ‘Plave noći’. Istovremeno najavljuju sljedeću ‘Plavu noć’ koja će se održati 30. 11. 2019., pozivaju  19. 01. 2019. članove na godišnju skupštinu i sve nogometne klubove na malonogometni turnir 26. 01. 2019.

Sve aktivnosti SV Slavonija Bern mogu se pratiti na njihovoj web stranici: www.svslavonija.ch

Autor: Žarko Šokčević, predsjednik SV Slavonija Bern

Foto: Iva Ivanković