6.4 C
Zagreb
5 C
Zürich
10.4 C
New York
21.2 C
Buenos Aires
27.9 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

27. Viteška večer u Švicarskoj prvi put u organizaciji mladih Vitežana

Da je primopredaja onih koji su prije dvadeset sedam godina u Švicarskoj osnovali NK Vitez na mladu generaciju uspjela pokazalo se u subotu, 1. prosinca 2018. godine kad je novi upravni odbor na čelu s predsjednikom g. Davidom Baškaradom organizirao u Spreitenbachu 27. Vitešku večer.

Za ovu prigodu pozvali su iz Viteza u Švicarskoj već poznat i omiljen sastav Exponent band koji je svojim bogatim repertoarom i ovaj put oduševio goste, pjevajući stare i nove hrvatske hitove.

Exponent band u kojem su članovi iz Viteza i Busovače kažu da im je ovo jedno od najdražih mjesta u kojem nastupaju. – Tu u Švicarskoj ima dosta obitelji iz našeg kraja, tu su naši prijatelji i dolazimo među svoje a to je lijep osjećaj, ističu na naš upit posebnu povezanost sa Švicarskom.

Posjetitelje je u ime upravnog odbora pozdravio predsjednik g. David Baškarad i u svom govoru zahvalio prethodnicima koji su osnovali NK Vitez. Zahvalio je također i roditeljima koji su u njih usadili ljubav prema rodnom kraju i prema tradiciji. – Ovo je prva zabava u organizaciji nas mladih i hvala svima koji ste večeras tu. Vašim dolaskom vi ste podržali našu udrugu. Spremni smo kroz naš klub i dalje čuvati vezu s rodnim krajem i u ime upravnog odbora obećavam da će se tradicija koju ste nam u nasljeđe ostavili održati, kazao je Baškarad i pozvao na pozornicu starije članove koji su prethodnih godina vodili klub.

Za svoj dugogodišnji rad u udruzi, prikladne zahvalne poklone koji će ih sjećati na njihov klub primili su: Vlado Marić, Petar Knežević, Radoslav Zapačkić, Frano Ivanković, Tomislav Ivanković i Ivica Baškarad. Frano Ivanković zahvalio je u ime svih starih članova. Istaknuo je u svom obraćanju ponos na nasljednike koji su preuzeli vodstvo NK Vitez. – Ako nešto i ne bude onako kako ste zamislili, nemojte se bojati, uvijek idite naprijed. Jedino to je ispravan put, emotivno je u svom govoru poručio mladom upravnom odboru Ivanković.

Na kraju zahvalnog dijela, uz predsjednika Baškarada novi i stari upravni odbor zajedno s bendom otpjevali su …nek se ori, ori Lašvanska dolina… Zapjevali su s njima i gosti u dvorani pa su se ovu večer orile pjesme rodnog kraja u švicarskom Spreitenbachu, povezavši Vitežane bar u mislima s njihovim rodnim krajem.

– Ovo je prva zabava koju smo organizirali mi mladi, ali već kujemo planove za sljedeću godinu, rekao nam je u razgovoru predsjednik Baškarad. Uz mene, u novom upravnom odboru su Nikola Ivanković, Matija Baškarad i Ivan Ivanković. Naš klub u prvom redu djeluje na sportskim terenima, sudjelujemo tokom godine na turnirima koje organiziraju hrvatski klubovi. Prije smo i sami organizirali turnire i to želimo opet pokrenuti. Uz to, u planu nam je sljedeću zabavu obogatiti kulturnim programom i namjeravamo pozvati kulturno umjetničko društvo iz Viteza, najavio je pun optimizma.

Veseli vidjeti entuzijazam ovih mladih ljudi i sigurni smo da će se i sljedeće godine u Spreitenbachu opet okupiti velik broj Vitežana i njihovih prijatelja na 28. Viteškoj večeri.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije