Dobro je činiti dobro – Adventska čarolija u Gackoj dolini

Zimski ugođaj u Gackoj dolini u subotu, 15. prosinca 2018. bio je poseban jer ga je uljepšala posebna i plemenita adventska čarolija. Za taj ugođaj pobrinuli su se članovi Humanitarne udruge ‘Dobra volja’ iz Zagreba koji su za nadolazeće Božićne blagdane darivali prigodnim poklonima 18 obitelji, djecu, starije i bolesne s područja grada Otočca.

Djed Božićnjak u svojoj svečanoj odori u pratnji malih vilenjaka razveselio je mlade i stare. Radosna i sretna bila je obitelj sa šest malih plavih anđela kojima je došla vesela ekipa s punim saonicama poklona.

Najveće oduševljenje i sreću Djed Božićnjak unio je u jedno dječje srce, u Kristijanov dom, teško bolesnog i nepokretnog dječaka kome se ostvarila njegova najveća želja jer je na poklon dobio laptop. Sreća je bila neizmjerna, kako na njegovom licu, tako i na licu njegovih roditelja.

Sreća je isto tako bila velika kod svih koje je jučer posjetila ova vesela ekipa s predsjednicom udruge, gospođom Marijanom Matešić koja je za svaku obitelj imala tople riječi i srdačan zagrljaj te pregršt lijepih želja za blagdane.

U ime svih koje je ova vesela ekipa posjetila, zahvala također ide portalu Moja Domovina iz Švicarske i gospođi Ruži Studer Babić jer je upravo na njezinu inicijativu ova humanitarna akcija proširena na Liku. Ovo je bio treći dolazak punih ruku udruge Dobra volja u ovaj kraj .

Hvala svim ljudima velikog srca i svima koji su donirali sredstva i potrebne pakete za ovaj obilazak jer je ova predivna gesta unijela radost i toplinu u srca svih ovih ljudi.

Humanitarna udruga sa sobom je u Zagreb ponijela lijepe, idilične zimske slike iz Gacke doline koje  će zasigurno dugo pamtiti. Isto tako, sa sobom su ponijeli nadu da ove obitelji neće ostati zaboravljene te da će im se i tokom godine, od onih koji to trebaju i mogu olakšati njihova teška svakodnevica.

Na  kraju ovog članka jedan prigodan citat od Majke Terezije:

„Ne možemo svi činiti velika djela ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju.“

Autor: Jelena Benčić