Hrvatska gostujuća zemlja na turističkom sajmu Grenzenlos u St. Gallenu

U švicarskom St. Gallenu od 18. do 20. siječnja 2019. godine održat će se turistički sajam “Grenzenlos” na kojem će sudjelovati 372 izlagača. Na sajmu će se u posebnom svjetlu predstaviti Hrvatska kao gostujuća zemlja. Uz turističke zajednice Zagreba, Varaždina, Vukovara i Istre, na sajmu će sudjelovati Hrvati iz Švicarske.

Na otvorenju u petak nastupiti će između ostalih tamburaški sastav ‘Hrvatski korijeni’, dok će hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Fala” iz Schaffhausena nastupiti u subotu i nedjelju. Članovi Fale ponuditi će izložbu o hrvatskim narodnim nošnjama i same nošnje koje će biti izložene i u kojima će plesači Fale prošetati sajmom. Biti će i više kratkih prezentacija, svakako će biti zanimljiva prezentacija ‘Jeste li znali?’, koja  će predstaviti poznate Hrvate i nepoznate činjenice o poznatim ljudima, događajima i predmetima iz svakodnevice koje mnogi ne znaju. U maloj školi hrvatskog jezika koji je Švicarcima bliži nego što mnogi misle, učiteljica hrvatskog jezika, Marina Bukovec pokazati će pripadnost Hrvata srednjoeuropskom krugu.

Jasno da će se Hrvatska i kulinarski predstaviti; uz Falaše koji će u nedjelju na štandu ponuditi domaće kolače, hrvatske delicije ponuditi će u petak ‘Fein und Frisch’, dok će u subotu članovi Slavonie Zürich pripremiti čobanac.

Uz mnogobrojne zanimljive izlagače koji će posjetiteljima ponuditi svoje usluge izdvajamo centar dentalne medicine Štimac  , turističku agenciju “Croaticum”  te uvoznika kvalitetnih hrvatskih vina Vallis Aureu.

Sajam će trajati od petka, 18. siječnja do nedjelje, 20. siječnja 2019.  U petak od 11.00 do 19.00 sati, u subotu i nedjelju od 10.00 do 18.00 sati.