Sve je spremno za predstavljanje Hrvatske na turističkom sajmu Grenzenlos u St. Gallenu

U švicarskom St. Gallenu, od petka, 18. siječnja do nedjelje, 20. siječnja 2019. održat će se turistički sajam Grenzenlos na kojem je ove godine Hrvatska gostujuća zemlja.

Već u četvrtak u St. Gallen su stigle delegacije iz Zagreba, Varaždina, Vukovara i Istre koje su pripremili svoje štandove. Uz njih, posjetitelje će dočekat hrvatske delicije – odabrana hrvatska vina, tartufi, pekarski proizvodi,  čobanac, kolači…

Domaćini sajma, gđa Caroline Derungs i direktor g. Rolf Brun goste iz Hrvatske pozvali su na večeru gdje su im uputili srdačnu dobrodošlicu i ponudili, za ovo mjesto tipičan specijalitet – ‘St. Galler Bratwurst’.

Sajam se otvara u petak, 18. siječnja u 11.00 sati, službeni dio otvorenja i program počinje u 16.00 sati. Nastupit će gosti iz domovine i tamburaški sastav ‘Hrvatski korijeni’. Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Fala” iz Schaffhausena nastupit će u subotu i nedjelju u 13.30 sati i ponudit izložbu o hrvatskim narodnim nošnjama i same nošnje koje će bit izložene i u kojima će plesači Fale prošetat sajmom.

Bit će i više kratkih prezentacija, predstavljanja poznatih Hrvata i nepoznatih činjenica o poznatim ljudima, događajima i predmetima iz svakodnevice koje mnogi ne znaju. U maloj školi hrvatskog jezika koji je Švicarcima bliži nego što mnogi misle pokazat će se pripadnost Hrvata srednjoeuropskom krugu.

Sajam će trajat od petka, 18. siječnja do nedjelje, 20. siječnja 2019.  U petak od 11.00 do 19.00 sati, u subotu i nedjelju od 10.00 do 18.00 sati.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru