Dino Vidoš iz švicarskog Ibacha zaigrat će na Realovom Santiago Bernabéu

Nogometne skaute u potrazi za talentima može se susresti i na turnirima kod najmlađih juniora. Borba za najboljim i najtalentiranijim budućim zvjezdama više je nego očita. Do samog vrha stižu rijetki, a ulagati u potencijalne igrače već u najranijoj dobi vjerojatno se isplati.

Jedni od onih koji svoj posao profesionalno rade je Real Madrid, rekordni prvak Španjolske i aktualni pobjednik UEFA Champions League. Kroz svoju zakladu Fundación Real Madrid i nogometnu školu Reala u osam europskih zemalja pokrenuli su svoju akademiju.

Između ostalog i u Švicarskoj gdje se prošle godine na raspisan trening prijavilo oko tisuću dječaka rođenih 2005. – 2010. g. koji su sudjelovali na utakmicama koje su pratili Realovi skauti. U subotu, 26. siječnja 2019. u Baselu su se igrale finalne utakmice, tokom kojih je više skauta pratilo četrdeset najboljih igrača i pravilo zabilješke. Trebalo je izabrati četiri najbolja juniora koji će u lipnju putovati u Realov kamp u Madridu na četverodnevni trening.

Među četiri odabrana je i jedan Hrvat – Dino Vidoš. Iako je tjelesno bio jedan od onih nježnije građe, Dino je na sebe skrenuo pažnju i dobio priliku koja i nije svakodnevna, zaigrati na Santiago Bernabeu vjerojatno je san mnogih dječaka. Dino je rođen 2009. godine, živi u središnjoj Švicarskoj, u Ibachu i mlađi je sin Manuele i Maria Vidoša. Nogomet obožava i svaki slobodan trenutak provodi na igralištu. Trenira i igra za FC Ibach i u školi talenata kod FC Luzerna.

Želimo Dini da uspije i ostvari svoje ciljeve. A da je to treningom, upornošću i čvrstom voljom moguće ostvariti, najbolje je pokazao naš Luka Modrić, čijim je stopama Dino, izgleda već i krenuo.

Foto: Real Madrid, M. Vidoš

Autor


Ruža Studer
Više o autoru