9 C
Zagreb
4.9 C
Zürich
12.5 C
New York
24.7 C
Buenos Aires
30.1 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

Begini, Stipo&Band i Zlatni Vez oduševili publiku na zabavi kod HNK Croatia Solothurn

Jedna od posebnosti ovih zabava je što se kulturno-zabavni program odvija cijelo vrijeme. Tako je bilo i ovaj put. Goste koji su pristizali pjesmom je dočekao svima dobro poznat zabavljački trio Stipo & Band koji su i ovaj put pjesmom obilazili sve krajeve domovine.

Službeni dio programa otvorio je voditelj cjelovečernjeg programa Ivo Andrijašević. Nakon što je pozdravio i najavio program, tombolu i goste iz domovine, dao je riječ predsjedniku kluba Peri Šimiću koji je u svom govoru posebno zahvalio na podršci sponzorima i prijateljima kluba koji su na ovu zabavu došli iz njemačkog Mannheima.

Slijedio je nastup najmlađih članova Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Zlatni Vez koji su osvojili publiku prikazavši hrvatske dječje plesove.

Nakon njihovog nastupa pozornica je pripala posebnim gostima večeri – Tamburaškom sastavu Begini koji čine; Mario Budiščak, Damir Špigelski, Damir Mahečić, Josip Blašković, Ivan Bajsar, Luka Bišćan i Jura Frdelja. Svojim nastupom Begini su pokazali da imaju širok repertoar, te su uz vlastite hitove publiku zabavljali ovu večer i mnogobrojnim hitovima domaće glazbene scene. Begini, koji često nastupaju u iseljeništvu jako dobro su poznati u Švicarskoj gdje su nastupali više puta. Sigurni smo da će se taj niz nakon nastupa u Solothurnu nastaviti.

Plesove Hrvata iz Srednje Bosne publika i nema često priliku vidjeti. Ovu večer te su plesove prikazali članovi Zlatnog Veza a publika ih je za taj nastup nadarila burnim pljeskom.

Tokom večeri izvučeni su sretni dobitnici tombole koja je ovaj put između ostalih vrijednih nagrada ponudila trodnevni boravak u Baškoj Vodi.

Kombinacija Begini – Stipo&Band pokazala se odličnim izborom. Dobro raspoloženje trajalo je cijelu večer tokom koje je uistinu svatko ‘došao na svoje’ – zahvaljujući raznolikom repertoaru izvođača.

Vrijednim članovima HNK Solothurn želimo da, uz sportsko djelovanje i dalje nastave s ovako dobrim radom jer se i ovaj put pokazalo da ovakva kulturno-zabavna događanja okupljaju Hrvate u iseljeništu i na trenutke  im donesu dašak domovine.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije