Najava – Festival migracija, kultura i građanstva

U Luksemburgu se 2. i 3. ožujka 2019. u prostoru velesajma Luxexpo na Kirchbergu održava tradicionalni, 36. po redu „Festival migracija, kultura i građanstva“, na kojem će i Hrvatsko društvo Luksemburg biti zastupljeno vlastitim štandom. Ove godine posjetiteljima se predstavljaju Slavonija i Baranja, a cijeli projekt financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na samom događanju članovi i prijatelji Hrvatskog društva Luksemburg, zajedno sa svojim gostima iz Hrvatske, pripremit će degustacije i prodaju pića i gastronomskih proizvoda kao i video-prezentaciju turističkih sadržaja i prirodnih ljepota Slavonije i Baranje. U pripremi nastupa sudjelovalo je desetak slavonsko-baranjskih tvrtki. Vina, rakije i likere predstavit će: web-trgovina all4wine.hr, vinarije Josić, Iuris i Brzica, Obrt za proizvodnju i trgovinu pića Romić te Vino Belje. Za gastronomsku ponudu pobrinuli su se: Belje d.d., BB OIL d.o.o. i OPG Krička.

Hrvatsko društvo Luksemburg organiziralo je poslovne sastanke hrvatskih izlagača s nekoliko velikih trgovačkih lanaca, kako bi se potaknuo plasman slavonsko-baranjskih proizvoda na ovo zahtjevno ali i obećavajuće tržište. U sklopu toga zakupljena je internetska stranica croatie.lu na kojoj će se dugoročno raditi na predstavljanju gospodarske i turističke ponude hrvatskih subjekata u Velikom Vojvodstvu Luksemburga.

Goran Filipović