Radio Banovina, Akord i Fijaker oduševili u švicarskom Zollikonu

Deveti put zaredom povodom međunarodnog Dana žena, emisija Radio Banovine Od naroda za narod’ koju vodi, Hrvatima u iseljeništvu dobro poznat i omiljen Mario Perković emitirana je iz švicarskog Zollikona.

Domaćini večeri, Udruga ‘Lički sokol’ tradicionalno su uz Radio Banovinu organizatori ove večeri na koju su uz zabavljače stigli gosti iz domovine i svih djelova Švicarske. Dolazak grupe ‘Akord’ iz Cetingrada privukao je goste iz Austrije i Njemačke.

Grupa Akord iz Cetingrada

Od samog početka večeri, raspoloženje u dvorani bilo je odlično. Budući da su se na pozornici smjenjivali zabavljači ove večeri, grupe ‘Akord’ i ‘Fijaker’ nije bilo predaha za plesače koji su cijelu večer ispunili plesni podij.

Mnogi gosti iskoristili su priliku i poslali pozdrave putem etera rodbini i prijateljima u domovini i svijetu. Voditelj emisije, Mario Perković koji je i sam osam godina proveo u Njemačkoj iseljenim Hrvatima ponudio je ovu emisiju koju zove ‘Mostom iseljene Hrvatske i domovine’.  ‘U studenom smo na poziv sunarodnjaka boravili dva tjedna u Kanadi gdje se obilježavala 50. obljetnica HKUD-a «Draganić» kaže nam u razgovoru Perković koji redovito s ekipom putuje u München. ‘Blizu nam je, a ima dosta ljudi koji našu emisiju redovito prate. 15. listopada ove godine obilježavamo petnaestu obljetnicu emitiranja,’ ističe ponosno.

Voditelj emisije ‘Od naroda za narod’ Mario Perković

Dok su Fijakeri u Švicarskoj gostovali više puta, grupi ‘Akord’ iz Cetingrada ovo je bio prvi javni nastup nastup. Već prvim pjesmama mladi članovi grupe Josip i Ivan Radočaj, Luka i Ivan Mlinac te Matej Cvitković osvojili su veselu i razdraganu publiku koja je s njima pjevala stare i nove hitove. Ponudili su tokom večeri i svoj promotivni CD i najavili da snimaju novi.

Bila je ovo još jedna odlična zabava koju su ponudili Radio Banovina i Udruga ‘Lički sokol’. Uz ukusno pripremljenu ličku večeru i odlične zabavljače dobro raspoložena publika uživala je u pjesmi i plesu do sitnih sati.

Udruga ‘Lički sokol najavljuje jubilarnu 20. Ličku večer  s mnogobrojnim iznenađenjima koja će se održati u Zollikonu 23. studenog 2019.

Foto: Željko Stipić

Autor


Ruža Studer
Više o autoru