Hrvatski derbi u Zürich-u: NK Croatia – NK Hajduk 2:1

NK Croatia i NK Hajduk iz Zürich-a odigrali su prijateljsku utakmicu uoči početka proljetnog djela prvenstva. Utakmicu su dogovorili trener Hajduka Krišto i trener Croatije Blažanović, a što je zasigurno obradovalo navijače obje momčadi. Lijepo vrijeme izmamilo je tako veliki broj navijača, koji su došli bodriti svoj klub.

U prvom poluvremenu obje momčadi su igrale ravnomjerno a gosti u 41. minuti postižu svoj prvi pogodak sa 11.m. U drugom poluvremenu NK Croatia pokušava doći do izjednačenja u čemu uspjeva već u 51. minuti. Igra se nastavlja u istom ritmu koji je reklo bi se bio usporen, ali ipak čvrst. I jedna i druga momčad imale su dosta prilika zatresti mrežu ali nije bilo sreće sve do 69. minute kada Ivan Dukić postiže pogodak za vodstvo NK Croatie 2:1.

Na kraju naravno nije bio bitan rezultat nego druženje dvaju klubova iz istog grada, koji surađuju na raznim poljima, a ujedno su u istoj kvalifikacijskoj grupi UHNK u Švicarskoj za europsko dijasporsko prvenstvo 2022. godine u Zagrebu.

Treba napomenuti da NK Croatia ove godine slavi 50. godina postojanja kluba što je vrlo značajana obljetnica za Hrvate u Zürich-u i Švicarskoj. Proslava će se održati 27.09.2019 u Birmensdorfu o čemu će se još izvještavati.

Sastav NK Croatia Zürich: G.Škara, H.Pavić, I.Dukić, M.Jelečević, I.Knežević, D.Komin, M.Gašo, D.Perković(C), S.Blažanović, K.Krstić, N.Petrlić. Još su igrali:M.Žiljak, F.Dukić, D.Dežić.

Treneri: Stanislav Blažanović i Dario Perković.

Sastav NK Hajduk Zürich: B.Puh, I.Osmani, I.Ćuk, D.Kafadar, F.Vukadin(C), S.Gazilj, D.Baran, M.Katušić, T.Nujić, K.Stanić. Još su igrali:L.Dalić, M.Filipović, S.Batur.

Treneri: Josip Krišto i Siniša Kovačević.