6.9 C
Zagreb
9.9 C
Zürich
14.3 C
New York
15.7 C
Buenos Aires
23.4 C
Melbourne
Utorak, 16 travnja 2024
spot_img

U Rimu se održala modna revija ‘Spring 2019’

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-1z7c4hk’]
[av_heading heading=’U Rimu se održala modna revija ‘Spring 2019’ ‘ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jt6vvumv’ admin_preview_bg=”][/av_heading]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-1osugzc’]
[av_image src=’https://moja-domovina.net/wp-content/uploads/2019/03/Roma01-1030×718.jpg’ attachment=’21497′ attachment_size=’large’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jt6w1hg9′ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_one_full]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’5px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-173biew’]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jt6wi04u’ admin_preview_bg=”]
Dizajnerica Marija Perić pozdravila proljeće i predstavila modnom revijom u srcu Rima u povijesnom prostoru knjižnice „Libreria Enoarcano“ svoju novu kolekciju.

Dok su se u Zagrebu na međunarodni dan žena dodjeljivale nagrade, ‘Utjecajnim hrvatskim ženama 2019.‘, u Rimu se istovremeno odvijao jedan krasan događaj koji je krenuo upravo na dodjeli nagrada utjecajnim ženama 8. ožujka 2018. godine kad su se upoznale i počele surađivati dizajnerica Marija Perić i Zrinka Bačić, članica Udruge ‘Hrvatsko-talijanski Mozaik Rim’.

Zahvaljujući udruzi “Hrvatsko-talijanski mozaik Rim“ koji su ujedno pomogli u organizaciji i realizaciji ovoga divnog događaja zaživio je ovaj, hvale vrijedan projekt.

‘Predstaviti svoj dizajn u Italiji – prijestolnici mode, jednako je ostvarenju snova. Bila je to nevjerojatna čast, nezaboravno iskustvo te velika kruna dosadašnjeg rada našeg tima!’, poruka je ove uspješne dizajnerice nakon revije.

Modna revija se održala na Međunarodni dan žena i simbolično predstavila žensku snagu, ljepotu i svestranost. Reviju su pratile brojne uspješne žene koje žive u Italiji: predsjednica Udruge Hrvatsko talijanski Mozaik Rim Ivana Milina, predsjednica AWAR American Women`s Association of Rome Jennifer Landini, Generalna konzulica Republike Hrvatske u Trstu Nevenka Grdinić, opunomoćena ministrica, zamjenica veleposlanika Republike Hrvatske u Rimu Mladenka Šarac – Rončević, predstavnica Hrvata u Italiji u Savjetu Vlade RH za Hrvate izvan RH Dragica Hadrović, predsjednica udruge ‘Jedna Musika’ iz Molisea koja je ujedno predstavnica hrvatske manjine iz Italije u Savjetu Vlade RH za Hrvate izvan RH Antonella D`Antuono,  hrvatsko-američka umjetnica Zaklin Jacoby, Zdravka Čorić, majka nogometaša Rome Ante Čorića, te Anna Lifang Dong, kineska odvjetnica u Italiji. Ovom revijom ujedno su otvoreni “Hrvatski susreti u Rimu 2019“.

S oduševljenjem su nosile reviju mlade ljepotice: Petra Vukoja, Giada de Rossi, Ivana Račić, Giulia Verdat i Jelena Rajić.

Organizatori su zahvalili svim djevojkama i fenomenalnoj voditeljici programa Irmi Radaković, te Zrinki Bačić bez koje bi sve ovo bilo neizvedivo.

Zahvalili su također sponzorima koji su prepoznali vrijednost ovog događaja: Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Italiji i Udruzi ‘Jedna Musika’ iz Molisea i uručili nagrade istaknutim ženama: gđi. Mladenki Šarac Rončević,  zamjenici veleposlanika Republike Hrvatske u Rimu i gđi Nevenki Grdinić, Generalnom Konzulu Republike Hrvatske u Trstu kojima je Kulturna udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim dodjelila nagradu „Žena godine“ 2019. za posebne zasluge i doprinos djelovanju hrvatskih udruga u Italiji. Nagrade su dobitnicama uručile Ivana Milina i Jennifer Landini.

Hrvatska dizajnerica Marija Perić rođena je i živi u Tomislavgradu (Bosna i Hercegovina). Posije studija  u Splitu i u Mostaru dobila je diplomu managera za odnose s javnošću.  Radila je u  komercijalnom uredu u jednoj firmi, ali je njezina ljubav prema modi prevladala i tako se odlučila praviti torbe.

Prvu je torbu napravila 2011. g. jer je željela imati nešto zanimljivije u svom ormaru, i od tog trenutka počela dobivati puno pohvala i poticanja. Počela je stvarati torbe za koje su i svoje  klijentice  mislile da su jednostavno krasne i neodoljive  pa se odlučila dati im ime ‘My Lovely Bag’. Lavinu publiciteta i iznenađujući ogroman broj obožavateljica stekla je preko Social Media , osobito zbog originalnosti  i unikatnog dizajna svojih torbica.

Zbog takvog početnog neočekivanog uspjeha i svoje ljubavi prema modi,  Marija se hrabro odlučila s baciti u novu avanturu businessa. Njezina firma je registrirana 2013. godine i danas broji 30 stalnih djelatnica i zapošljava više od 100 ljudi, što joj donosi veliki ponos i ujedno veliku odgovornost. Marija kaže da iza svega ovoga stoji jedna mala vojska i naglašava da nitko ne može ništa postići sam.

‘My Lovely Bag’ se već prodaje u 5 europskih zemalja, ima klijentice čak iz SAD i iz Kanade.  Uz osam direktnih retail butika (u Sarajevu, Zagrebu, Splitu, Beogradu i Novom Sadu), prisutni su u 25 gradova kao corner butici u concept store-evima.

Materijale koje koristi za izradu dolaze uglavnom iz Italije i Turske.  Danas  sama stvara uzorke i materijale baze za izradbu torba uz pomoć svog tima i tehnologije, tako da na dan uspiju izraditi više od 100 komada My Lovely Bags. Svakodnevno primaju narudžbe iz cijelog svijeta. Veliko joj je zadovoljstvo kad klijentice pošalju slike sa svojim torbicama.

Torbe ‘My lovely Bag’ su savršene za svaku priliku i nose ih žene  svih dobi  (uključujući tinejdžerice i studentice) u elegantnim, trendseterskim, poslovnim i svakodnevnim  situacijama.  Izbor mnogobrojnih modela i čak 100 uzoraka i boja  predstavljaju ‘problem’ fanovima jer  je šteta odabrati  samo jednu torbu! Nova kolekcija ‘Feel The Summer’ zrači ljetom, veseljem, suncem i srećom.  Vrlo su važne sljedeće osobnosti: odlična cijena i kvaliteta, originalnost, zanimljivost, ženstvenost, razigranost i upečatljivost što je idealno za svaku ženu i svaki stil.

Marija je radila ovu kolekciju u dva dijela:  prvi dio je kombinacija svijetlih i njezinih  boja koje pristaju preplanulom tenu, a drugi dio je kombinacija jarkih ljetnih nijansa koje privlače pažnju i upotpunjavaju svaki outfit. Prve reakcije su fantastične, čim su stigle u butike, torbe su se odmah rasprodale!

Marija dovršava novu jesensku kolekciju koja će biti ženstvena, topla, elegantna i neodoljiva.

Njezin moto u životu i u poslu je ići korak po korak bez pravljenja dugoročnih planova. Marija kaže da je za svaku osobu najljepše biti u svojoj obitelji i u svojoj zemlji – u Europi, u Hrvatskoj, i da bez obzira na krizu snovi se mogu  ostvariti  ako ih se slijedi odlučno, s velikim odricanjima i preprekama, uzimajući u račun da im se neće odmah priznati njihov trud.

Ništa ne dolazi odmah i iza svakog uspjeha krije se puno rada i vjera u ono sto činiš.

Foto: Udruga Hrvatsko talijanski Mozaik Rim
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_heading tag=’h4′ padding=’10’ heading=’Galerija:’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading]

[av_gallery ids=’21501,21502,21500,21503,21504,21505,21506′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-jt799viy’ admin_preview_bg=”]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije