Naslovnica Hrvatska Što je ponukalo švicarsku tvrtku Variosystems AG da se odluče za Hrvatsku?

Što je ponukalo švicarsku tvrtku Variosystems AG da se odluče za Hrvatsku?

Elektronička tvrtka Variosystems AG sa sjedištem u švicarskom Steinachu koja diljem svijeta broji 1’600 zaposlenih, 12. veljače 2019. u Ludbregu je udarila temelj novom pogonu. Razgovarali smo s vlasnicima tvrtke koji su nam objasnili zašto su odabrali Hrvatsku.

Uređaji koje ova tvrtka proizvodi namijenjeni su u prvom redu industriji – medicini, avijaciji i autoindustriji. Pogone uz Švicarsku imaju u Americi, Šri Lanci i Kini. U Ludbregu su iznajmili halu, a u planu im je proizvodnju u budućnosti proširiti.

– Pregledali smo petnaest lokacija u Hrvatskoj i usaglasili se da je tehnoliški centar Ludbreg za nas najbolje mjesto iz kojeg imamo mogućnost našim klijentima u Europi bez carine pružiti uslugu za jedan ili dva radna dana putem povoljnog transporta kamionom. Ono što nas je u Ludbregu posebno oduševilo je učinkovitost lokalnih vlasti koji su nam u rekordna tri dana riješili cijelu administraciju, ističe jedan od vlasnika i voditelj projekta u Ludbregu, André Bättig. Zasigurno je tome pridonijelo intenzivno zalaganje i podrška koju im je pružio generalni konzul u Švicarskoj, Varaždinac Slobodan Mikac.

U prilog, pogon otvoriti u Hrvatskoj ide svakako i činjenica da nije isplativo proizvoditi u Šri Lanci i uvoziti u Europu, naglasio je Bättig. – U Ludbregu imamo sve što nam treba; povoljan zemljopisni položaj, zadovoljavajuću strukturu stanovništva te poduzetničku tradiciju i modernu prometnu infrastrukturu. Sve to pridonosi ekonomskom razvoju sjeverne Hrvatske koju smatramo aktraktivnom za ulaganje.

U ludbreškom pogonu fokus će biti na dodatnoj proizvodnji uređaja, potencijalni dostavljači su već evaluirani.  Iznajmljen prostor dozvoljava rad u smjenama, računaju na  tri smjene koje bi na početku zaposlile 100 radnika.  Pojašnjavaju nam da se namjeravaju prilagođavati budućem rastu i da je već u planu širenje proizvodnje.

– Želimo u Ludbregu pokrenuti kvalitetnu proizvodnju visoke vrijednosti a kupac nam je u središtu pažnje, istaknuli su u razgovoru. U toku su natječaji za zapošljavanje radnika. Više informacija o zapošljavanju može se pronaći na njihovoj stranici:Variosystems 

S lijeva: Norbert Bachstein, Slobodan Mikac,  André Bättig

Exit mobile version