-0.7 C
Zagreb
1.6 C
Zürich
9.1 C
New York
14.6 C
Hong Kong
24.3 C
Melbourne
Utorak, 31 siječnja 2023
spot_img

Hrvatske udruge u iseljeništvu – HKSD Marjan Zug

Predstavljamo Hrvatsko kulturno sportsko društvo Marjan Zug koje već više od 40. godina okuplja Hrvate u švicarskom Zugu.

Hrvatsko kulturno sportsko društvo Marjan Zug djelovalo je dugi niz godina pod imenom NK Marjan. U klupskim prostorijama koje su sami uredili, na adresi  Riedstrasse 11 u Chamu održavaju se razna druženja koja su s vremenom postala tradicija. Nadaleko su poznate njihove večeri na kojima se nude od članova pripremljene kulinarske delicije određenih regija domovine Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Jedno vrijeme u njihovim prostorijama je vježbala folkorna skupina Duga. Ponedjeljkom se u klubu okupljaju žene na aerobiku ili nekoj drugoj vrsti tjelesnih vježbi. Iz tog i nekih drugih razloga društvo se proširilo i postalo Hrvatsko kulturno sportsko društvo Marjan Zug. NK Marjan postao je dio društva koji se bavi igranjem nogometa. Klub redovito organizira izlete i sportske aktivnosti na kojima se okupe sve generacije.

Imaju uređenu web stranicu gdje i HKSD Marjan i NK Marjan imaju svoj prostor za objavljivanje raznih zbivanja iz zajednice. Na web stranici koja se redovito aktualizira mogu se pronaći mnoge informacije i fotogalerije iz proteklih godina djelovanja.  Isto tako mogu se pronaći adrese hrvatskih nogometnih klubova iz Švicarske i raspored nogometnih turnira.

Na redovnoj godišnjoj skupštini kluba koja se održala 9. 3. 2019. godine izabran je novi upravni odbor. Predsjednica kluba aktualno je Marinka Dragičević Soldo, tajnik Zoran Jurić a rizničar Zdravko Ćubela Braco. Ostali članovi Upravnog odbora su; Miljenko Soldo, Jerko Grubišić, Boris Mandić, Nikola Šimić, Željko Ćubela i Toni Petrović.

Kad posjetite njihove stranice ili navratite na koji događaj u klupske prostorije, prepoznat ćete da ovo društvo kvalitetno radi i da su u svom radu vođeni onim posebnim – ljubavlju prema svom hrvatskom korijenu.

Više o klubu može se pročitati na njihovoj stranici: HKSD Marjan Zug

Na Facebook stranici mogu se pronaći fotogalerije: Otvori

Klub ima i svoj YouTube kanal:  Marjan YouTube Channel

Foto: HKSD Marjan Zug

POVEZANI ČLANCI

PRATITE NAS

984ObožavateljiLajkaj
339SljedbeniciSlijedi
35SljedbeniciSlijedi
98PretplatniciPretplatiti

Najnovije