LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG FOLKLORA 2019.

Program ŠHF-a koja će se održati u Zadru 1. – 12. kolovoza 2019. u Zadru obuhvaća  plesove, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga PANONSKOGA PODRUČJA. Škola je ponajprije namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala.

Program LJŠHF obuhvaća  plesove, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga PANONSKOGA PODRUČJA, odnosno narodne plesove Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, područja Županje i Vinkovaca te Srijema. U programu su i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini (Srbija), Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH a koji pripadaju panonskom plesnom području.

Programski voditelj ŠHF jest prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju. Uz njega voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom predavačem maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić.

Škola je ponajprije namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala.

Odabrati možete jednu od ponuđene tri grupe:

1. PLES (voditelj prof. Andrija Ivančan)

2. SVIRANJE TAMBURA (voditelj Tibor Bün, gost predavač maestro Siniša Leopold

3. SVIRANJE HRVATSKIH TRADICIJSKIH GLAZBALA (voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić)

Predavanja svih triju grupa održavaju se prije i poslije podne.

Smještaj: Omladinski hostel Zadar u Boriku kraj Zadra. Dolazak 1. kolovoza odlazak 12. kolovoza 2019.

CIJENA ŠKOLARINE: 600,00 KN ili 80 EUR za polaznike izvan RH

CIJENA SMJEŠTAJA: 11 punih pansiona – 2.200,00 kn plus boravišna pristojba (5 kn do 29 godina i 10 kn za 29+ po danu)

Više informacija na Matis