Ljetna škola „Stopama Kraljice Katarine“ organizirani je kreativni boravak djece iz iseljeništva i Domovine uzrasta od 7. do 16. godina. U tijeku je upis za 2019. godinu koja će se održati od 14. do 20. srpnja 2019. godine.

Hrvati od 7. stoljeća žive na prostoru Bosne i Hercegovine. Kroz povijest su se stalno raseljavali te danas žive na svim svjetskim kontinentima. Program Ljetne škole kraljice Katarine je namijenjen djeci raseljenih Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kako bi bliže upoznali svoje korijene kroz različite teme. Prijavite vaše dijete u školu bez ocjena, u školu gdje će se družit s vršnjacima i uz razgovore i pitanja, organizirana u prirodi, na izletima gdje se igra, pjeva upoznati dio povijesti hrvatskog naroda.

Škola će biti organizirana na nekoliko atraktivnih lokacija, koje uključuju Etno selo Herceg u Međugorju, Relax centar Mostar, motel Hajdučke vrleti u parku prirode Blidinje… Tijekom boravka polaznici ljetne škole će obilaziti povijesne građevine, galerije i muzeje. Slušati će priče i legende o povijesnim događajima i osobama. Osim povijesti, kulture i religije polaznici će upoznavati običaje, glazbu i tradicionalna jela i pića Hercegovačkoga kraja.

Boravak u Ljetnoj školi Stopama kraljice Katarine odlična je prilika za upoznavanje vršnjaka iz različitih država i sklapanje novih prijateljstava. U programu rada ljetne škole svaki dan je novi izazov jer na kraju dana organiziramo zabavne ekipne kvizove kroz koje ponavljamo sve što su tijekom dana vidjeli i čuli.  Najzabavniji dio boravka u ljetnoj školi svakako su odlazak u atraktivni vodeni park, kupanje u hotelskom bazenu, razne športske aktivnosti, karaoke zabave i neizostavna seoska olimpijada.

Sva komunikacija u ljetnoj školi odvija se na hrvatskom jeziku. Polaznicima koji slabo govore hrvatski jezik pomažu voditelji koji raspolažu znanjem engleskog i njemačkog  jezika.

Prijave se zaprimaju putem maila info@kraljicabih.com ili na broj +387 63 38 140. Okupljanje polaznika Ljetne škole u u Etno selu Herceg u Međugorju 14. srpnja 2019. godine u 12:00 sati.

Autor


Ruža Studer
Više o autoru