Međunarodna konferencija o iseljeničkom turizmu u Splitu

U Splitu će se u petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2019. godine održati 2. Međunarodna konferencija Iseljenički turizam.

Riječ je o dvodnevnoj konferenciji koja se, u organizaciji Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, održala prvi put u Zadru prije dvije godine. Njezin je cilj povezati Hrvate u domovini s hrvatskim iseljeništvom kako bi zajedno istraživali i razvijali mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam.

Zato će konferencija obuhvatiti niz tematskih diskusija. U njima će sudjelovati stručnjaci, poslovni ljudi, iseljenici te povratnici.

Posebno zanimljive bit će priče povratnika o uspješnim ulaganjima u hrvatski turizam. Oni će dati i svoj pogled na poslovanje u Hrvatskoj, a HBOR će pojasniti na koji način podupire ulaganja dijaspore.

Prošlost i budućnost hrvatskih povratnika – naziv je panela koji demistificira što u Hrvatskoj očekuje povratnike – od blagodati do izazova. Riječi će biti i o razlikama u poslovnoj organizaciji i kulturi.

Analizirat će se mogućnosti ulaganja u turizam, a arhitekti i odvjetnici sudionicima konferencije dat će uvid u to kako se investicije razvijaju na lokalnoj razini.

Riječi će biti i o specifičnim oblicima turizma poput wellnessa i zdravstvenog turizma.

Koliko je za turizam važna prepoznatljivost Hrvatske, govorit će se na panelu Hrvatska kao brend.

Putem videoveze u konferenciju će se uključiti Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, dok će uvodno izlaganje o perspektivama iseljeničkog turizma održati John Gašparac, predsjednik uprave tvrtke PwC Croatia.