81.BLUE STARS / FIFA YOUTH CUP U ZÜRICHU – WHERE STARS ARE BORN

Na ovom prestižnom turniru GNK Dinamo je jučer, 30. svibnja 2019. pobijedio sve tri utakmice i danas u 13.00 sati igra finalnu utakmicu.

Prošlogodišnji pobjednik turnira GNK Dinamo Zagreb, jedini je klub iz Hrvatske koji je uopće bio pozvan na turnir. Ove godine im je ovo četvrti put da sudjeluju na turniru i predstavljaju Hrvatsku.  Na turniru sudjeluju predstavnici deset zemalja: uz Hrvatsku i Švicarsku tu su još Njemačka, Grčka, Italija, Španjolska, Portugal, Argentina, USA i Kanada.

Na tom svjetskom turniru sudjelovali su proteklih godina i Hrvati iz Švicarske; Ivan Barišić kao trener Blue Stars tri puta, Dario Rudelić  s FC Zürich osvojio je turnir. Predsjednik kluba Blue Stars je Hrvat Abraham Pranjić. Na turniru su igrali Ante Grgić FC Zürich, Slaven Matan FC Zürich, Mladen Petrić Grasshopper Club Zürich i Goran Ivelja također Grasshopper Club.

 

Abraham Pranjić, predsjednik Blue Stars

Turnir se odigrava na igralištu Buchlern u Zürich-u pa se pozivaju svi ljubitelji GNK Dinama Zagreb da posjete turnir i podrže GNK Dinamo u obrani naslova.

Više informacija: Youthcup

Autor: Stjepan Špehar