Braća Sinković u Luzernu obranila titulu Europskih prvakaMartin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara osvojili su na Europskom veslačkom prvenstvu u  švicarskom Luzernu zlatnu medalju.

Braća Sinković imaju već četiri zlata s europskih prvenstava. Dominirali su u Luzernu i u ovoj utrci i već na prvih 500 metara imali više od dvije sekunde prednosti. Vodstvo su držali i kroz cilj prošli u vremenu od  6:22.460 minuta, ispred Rumunja  i Španjolaca.

Damir Martin, dvostruki europski prvak u samcu odveslao je četiri vrlo ujednačene utrke u Luzernu te osvojio peto mjesto u finalu.

U lakom samcu vrlo dobro četvrto mjesto, svoj najbolji rezultat osvojio je Luka Radonić.

 

U ženskom četvercu bez kormilara posada u sastavu Ivana i Josipa Jurković, Marcela Milošević i Bruna Milinović  zauzela je osmo mjesto.

Ističemo izuzetnu gostoljubivost Hrvata iz Luzerna, članova HKSD Zrinski koji su veslačku delegaciju svih četrnaest godina ugostili. Uz navijanje tokom natjecanja koje je ove godine bilo u “nogometnom ugođaju”, u petak je  u klupskim prostorijama, uz podršku sponzora pripremljena ribarska večer, nakon koje su se sportaši družili sa sponzorima, članovima Zrinskog i navijačima.

Foto: HKSD Zrinski

Autor


Ruža Studer
Više o autoru