Piknik u organizaciji NK Dinamo Schaffhausen i ovaj put ispunio sva očekivanjaVeć duži niz godina, u sklopu zadnje prvenstvene utakmice NK Dinamo iz Schaffhausena organizira piknik na kojem se između ostalog dodjeljuju priznanja i nagrade najboljima.

Tako je bilo i u subotu, 15. lipnja 2019. na sportskom terenu Dreispitz gdje se okupilo više stotina članova i prijatelja Dinama. Prije same utakmice upravni odbor zahvalio je dugogodišnjim igračima Ivanu Aliloviću i Patricku Teixeiru kojima je ovo bila zadnja utakmica u Dinamovom dresu, te  pomoćnom treneru prve ekipe Kristijanu Luliću koji će dalje igrati u seniorskoj ekipi.

Pobjedom i golovima Benjamina Ciglara i Fabiana Čmareca završio je sportski dio. Pobjeda je aktivnim Dinamovcima koji se natječu u trećoj amaterskoj ligi osigurala 8. mjesto, dok su seniori sezonu završili na trećem mjestu.

Budući da je vremenska prognoza najavljivala nevrijeme, već u petak vrijedni su članovi složili šatore, što se pokazalo dobrom odlukom. Ipak, niti kiša koja je pljuštala dva sata nije mogla pokvariti odlično raspoloženje koje je već s prvom pjesmom ponudio TS Indigo iz Luzerna. Njihov prvi trosatni nastup u kojem su zabavljali publiku svirajući “od stola do stola” i ispunjavajući želje posjetitelja ispratio je oko 23.00 sati kišu.

U toj prvoj stanci slijedio je službeni dio u kojem je nazočne pozdravio predsjednik Milan Medved izrazivši svoje zadovoljstvo i zahvalu svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj dan. “Ponosan sam na naš rad nakon ovakvih druženja. Puno hvala našim aktivnim članovima, da nikog posebno ne izdvajam, oni koji su zaslužili posebnu pohvalu, to i sami znaju jer su svaki put s nama. Iza nas je još jedna super sezona, vidimo se na početku nove”, kazao je između ostalog predsjednik. Slijedio je oproštaj od dugogodišnjeg člana Stjepana Lucića koji se ove godine sa suprugom Sanjom vraća u domovinu.

Zatim su uručena priznanja i pokloni najboljim igračima sezone; kod seniora je za najboljeg igrača izabran Kristijan Kralovec, dok je kod aktivnih ove godine bio Kristijan Zornjak. Rođendanskom tortom u pola noći uspjeli su iznenaditi svog igrača Michaela Štokića.

Zadovoljan dopredsjednik Mihael Adžić također se obratio posjetiteljima: ”Hvala svim gostima, tamburašima, sponzorima i dobrovoljnim pomagačima. Raduje nas da zadnjih godina naš tradicionalni piknik postaje sve veći i veći. Potvrđuje to dolazak gostiju iz cijele Švicarske; Züricha, Aaraua, Luzerna, Winterthura, Basela… Ponosni smo i sretni kad vidimo da ste uz nas i da vašim dolaskom podržavate rad našeg voljenog Dinama! Vidimo se uskoro na sljedećoj fešti”, rekao je i poželio svima lijep odmor.

Bila ja ovo još jedna odlična prilika susresti se, dobro zabaviti, vidjeti poznata lica i upoznati nova. Piknik NK Dinama i ovaj put pokazao je da se dobar rad isplati. Odlična posjeta pikniku svih generacija najbolja je potvrda za to. Do kasno u noć pjevalo se i zabavljalo i ovaj put uz vrhunski raspoložene tamburaše Indiga.

Foto: Željko Stipić

A da je Dinamo u kantonu Schaffhausenu i kod Švicaraca prepoznat i cijenjen klub, pokazuje danas lokalni medij Schaffhauser Nachrichten, objavom njihovog fotografa Michaela Kesslera koji je posjetio piknik.

 

Autor


Ruža Studer
Više o autoru