6.9 C
Zagreb
9.9 C
Zürich
14.3 C
New York
15.7 C
Buenos Aires
23.4 C
Melbourne
Utorak, 16 travnja 2024
spot_img

U Bernu obilježen Dan državnosti i uručene povelje Republike Hrvatske

U rezidenciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Muriju pokraj Berna, obilježavanju Dana državnosti nazočila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon izvedbe hrvatske i švicarske himne sopranistice Nikoline Pinko-Behrends, veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji dr. Andrea Bekić uputila je dobrodošlicu i pozdravne riječi predsjednici i uzvanicima.

Slijedilo je obraćanje predsjednice koja se okupljenima obratila srdačnim riječima, naglasivši da su joj u službenim posjetima upravo ovakvi susreti s iseljenicima iznimno bitni. Istaknula je u svom govoru posebne mjere koje se odnose na iseljeništvo i koje stvaraju uvjete za uključivanje iseljeništva u gospodarski, politički i kulturni razvitak Hrvatske.

Predsjednica je potom uručila povelje Republike Hrvatske istaknutim zajednicama i udrugama u Švicarskoj, hrvatskim katoličkim misijama te udruzi roditelja hrvatske dopunske škole. Zahvalila im je na očuvanju i promidžbi hrvatskog nacionalnog identiteta i poželjela uspjeh u daljnjem djelovanju.

Po završetku službenog dijela upriličen je svečani domjenak te su druženja i razgovori nastavljeni  u vrtu rezidencije.

POVEZANI ČLANCI

Najnovije