U Zürichu je održan sastanak na temu gospodarstva s državnim tajnikom Zdenkom Lucićem

Na poziv Generalnog konzula Slobodana Mikaca sastanku su uz direktoricu Komore Švicarska – Srednja Europa, Felicitas Gawenat, i državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zdenka Lucića, nazočili članovi Hrvatsko-švicarskog gospodarskog kluba Damir PetkovMiša Tomić, Ivo Perković, Josip Jazvić i Goran Vukadin.

Sastanak sa švicarskim poduzetnicima hrvatskog podrijetla je održan u srijedu, 24.7.2019. god. u prostorijama hrvatskog konzulata u Zürichu. Vodio ga je Generalni konzul Slobodan Mikac, koji je na početku predstavio svoj rad na području gospodarske suradnje između Hrvatske i Švicarske. U ovom kontekstu, spomenuo je da mnogi švicarski poduzetnici, nažalost, i dalje imaju predrasude prema Hrvatskoj, koje svi zajedno moramo što prije otkloniti.

Državni tajnik Zdenko Lucić govorio je o mogućnostima za ulaganje u Hrvatsku, dobivanju državne podrške u procesu ulaganja u Hrvatsku i problemima, odnosno uspjesima prilikom ulaganja. O svom vrijednom iskustvu i želji da proširi proizvodnju u Hrvatskoj govorio je Josip Jazvić, direktor i vlasnik tvrtke Metallmont iz Fricka u kantonu Aargau.

Direktorica gospodarske komore Švicarska – Srednja Europa (SEG), Felicitas Y. Gawenat, govorila je o gospodarskoj podršci koju poduzetnici mogu dobiti od te ustanove. Također je naglasila kako je Hrvatska dobro poznata kao zemlja za odmor, ali ne i njezin gospodarski potencijal. “Ovdje još uvijek ima potrebe za akcijom”, kaže Gawenat. Upravo je to zadatak koji je, između ostalog sebi postavio i  Hrvatsko – švicarski gospodarski klub. Zbog zanimljive razmjene, svi su se složili da idući sastanak žele održati već u rujnu o.g.

Članovi Hrvatsko-švicarskog gospodarskog kluba KSW također su aktivno sudjelovali na sastanku, iznijevši svoje primjedbe i prijedloge.

Autor: Damir Petkov,-  Hrvatsko-švicarski gospodarski klub