Obilježena tužna obljetnica pogibije policajaca na Žutoj Lokvi

Policijska uprava ličko-senjska tijekom Domovinskog rata izgubila je 36 policijskih službenika koji su stradali obnašajući dužnost službene osobe braneći suverenitet domovine.

Među prvim žrtvama, 19. srpnja 1991. godine u mjestu Brlog na kontrolnoj točci iz zasjede mučki je ubijen pričuvni policajac Slavko Cetinjanin. Šest dana kasnije, 25. srpnja 1991. godine na “Markovcu” pokraj Otočca sačekana je ophodnja u kojoj je ubijen Dragan Šepac.

Mjesec dana kasnije, 24. kolovoza 1991. godine u mjestu Žuta Lokva na križanju cesta Brinje-Otočac-Senj, sačekana je i iz zasjede zasuta rafalnom paljbom policijska ophodnja u kojoj su ubijeni pripadnici policije Milan Vranić, Drago Toljan, Vinko Krznarić i Zdravko Vuković, dok se Darko Murat uspio spasiti i svjedok je tog nemilog događaja.

Na mjestu pogibije danas se nalazi kapelica koju su dali izgraditi članovi Njemačko-hrvatske zajednice iz Karlsruhea. Danas, na dan pogibije policijska uprava ličko-senjska, u koordinaciji s Općinom Brinje s početkom u 9,00 sati, zajedno s obiteljima poginulih policajaca u mjestu Žuta Lokva obilježila je ovu tužnu 28. godišnjicu.

Autor: Glas Gacke/Moja Domovina