14.9 C
Zagreb
6.3 C
Zürich
10.4 C
New York
21.4 C
Buenos Aires
24.9 C
Melbourne
Subota, 20 travnja 2024
spot_img

Švicarski Hrvat Luka Marko Tomljenović potpisao za VfL Wolfsburg

Još jedan mladi talent iz Švicarske s hrvatskim korijenom u Bundesligi! Luka Marko Tomljenović potpisao je 1. srpnja 2019. za VfL Wolfsburg.

Luka Marko Tomljenović rođen je u švicarskom Kilchbergu 7. siječnja 2003. godine. Nogomet je počeo igrati 2007. g. u FC Zürich/Affolternu, 2009. g. prelazi u Grasshoppers Zürich gdje ostaje do 2018. g. Slijedi dolazak u YF Juventus Zürich gdje su mu ubrzo stigle ponude iz inozemstva. Svoje zanimanje za ovim mladim talentom pokazali su klubovi Benfica Lisabon, VfL Wolfsburg i Wolverhampton. Kod svih klubova otišao je na probni trening i odlučio prihvatiti ponudu VFL Wolfsburga s kojim je potpisao ugovor na tri plus jednu godinu. Iako savršeno vlada i engleskim jezikom, Njemačku je odabrao zbog bliskog govornog područja. Uz trening, Luka Marko će u klupskoj akademiji nastaviti i ekonomsku izobrazbu.

Luku su nogometni skauti zapazili 2017. godine na međunarodnom nogometnom turniru u Austriji.  Za njegov uspjeh zaslužni su Boris i Nebojša Pešić koji su ga intenzivno pripremili za probne treninge. – I zimi je dva puta vani trenirao tijekom priprema, kaže nam Lukin otac Mile Tomljenović. Ističe da je Luka već u ranom djetinjstvu pokazao veliku disciplinu u treningu. Možda su za njegov uspjeh zaslužni i geni koje je Luka naslijedio od svog djeda, izvrsnog nogometaša Željka Baje kojeg se starija generacija sigurno sjeća.

U prvoj utakmici koju je odigrao za U17 VfL Wolfsburg 21. kolovoza 2019., Luka je zabio svoj prvi gol. Zanimanje za mladog nogometaša pokazali su i u reprezentaciji. Ipak, odlučeno je da se Luka u vremenu prilagodbe koncentrira na klub.

Želimo mu još puno golova i uspješnu sportsku budućnost!

Foto/Video: M. Tomljenović

 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije