Drugi poraz Croatije Zürich u prvenstvu

U drugoj prvenstvenoj utakmici NK Croatia ZH izgubila je protiv FC Republike Srpske rezultatom 2:3 (1:1).

NK Croatia ušla je u utakmicu samouvjereno i već u 23. minuti došlo je do vodstva pogotkom Luke Lapende. Protivnik se ipak nije predao i već u 29. minuti dolazi do izjednačenja i povratka na početak. Do kraja utakmice nisu se dogodile značajnije prilike i odlazi se na poluvrijeme izjednačenim rezultatom.

Na samom početku drugog poluvremena u 47. minuti protivnik uspjeva zatresti mrežu vratara Škare i dolazi do vodstva. Croatia se naravno nije predala i velikim pritiskom upjevaju u 62. minuti doći do izjednačenja, strijelac za Croatiju ponovno je Luka Lapenda.

U nastavku utakmice NK Croatia propušta nekoliko prilika za vodstvo, utakmica je izjednačena. Protivnik se nije predavao i u 71. minuti utakmice dolazi ponovno u vodstvo. U jednom napadu protivnika na loptu je istrčao vratar Croatije Škara kojeg protivnik udara đonom u nogu i on ozlijeđen napušta teren. Naknadno saznajemo da su vrataru Škari popucali ligamenti i nadamo se njegovom brzom oporavku.

Do kraja utakmice NK Croatia se nije predavala i pokušavalo se doći do preokreta utakmice, ali nažalost nije se uspjelo i neugodni protivnik upisao je pobjedu protiv Croatije.

U nedjelju 1. 9.2019. u 12 sati na igralištu Juchhof 1 NK Croatia je domaćin FC Affoltern a/A što neće biti nimalo laka utakmica. Ipak vjerujemo da će igrači Crotije dati sve od sebe da utakmicu riješe u svoju korist.

Sastav NK Croatia ZH: G. Škara, S. Laštro, I.Dukić, A.Prcela, N.Novak, D. Komin, M.Prskalo, K. Krstić ,A. Vukadin, D. Perković (C), L.Lapenda. Još su igrali : F. Dukić, M. Šestan, S. Blažanović, I. Knežević

Trener : S. Blažanović

Autor: Stjepan Špehar