U Melbourneu dodijeljene diplome polaznicima tečaja hrvatskog jezika

U sklopu Udruženja australsko-hrvatskih društvenih usluga (AHDU) koje djeluje u tri Hrvatska centra dodijeljene su diplome polaznicima tečaja hrvatskog jezika.

Svečanoj dodijeli diploma nazočili su uz mlade i starije studente članovi njihovih obitelji, učitelji, ravnateljica AHDU-a, gđa Franci Buljat, konzul Republike Hrvatske u Melbournu Miroslav Miletić, te posebna gošća Nada Pritišanac Matulich.

Uvodnu riječ uputila je gospođa Franci Buljat naglasivši važnost pohađanja ovakvih tečajeva, te zahvalila studentima, učiteljima i konzulu gospodinu Miroslavu Mileticu na još jednom lijepom gostoprimstvu. Prisutnima su se takodjer obratili konzul Miletić, gošća Nada Pritišanac Matulich, predsjednica HSK USA i direktorica jedne od Hrvatskih škola u Los Angelesu, te jedan od učitelja pri AHDU, Tonči Prusac iz Geelonga.

Druženje se nastavilo uz domjenak koji je ujedno bio prigoda umrežavanja organizacija domaćina i gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država.

Osim raznih usluga koje pružaju, kao što je njega za starije osobe, Udruženje australsko-hrvatskih društvenih usluga pruža i uslugu učenja hrvatskog jezika.

Autor: Nada Pritišanac Matulich