NK Croatija ZH gubila pa ipak uzela bod

U trećoj prvenstvenoj utakmici NK Croatia ZH odigrala neriješeno 2:2 (1:2) protiv FC Affoltern a/A.

Na početku utakmice nije se dalo naslutiti da će protivnik biti toliko neugodan. Njihova velika prednost bila je kondicija koje je kod NK Croatije pomalo nedostajalo. Rani pogodak protivnika već u petoj minuti utakmice dao je vjetar u leđa protivniku koji je napadao, ali i branio svoj prostor tako da su igrači Croatie bilo dobro ometani da izvedu bilo kakav udarac u okvir gola. Ipak, u 22. minuti utakmice Mauricio Šestan iz daljine puca i pogađa u lijevu stranu gola. Neobranjiva lopta ulazi u mrežu gostiju za izjednačenje. Sve do 40. minute igralo se umjereno na obje strane, ali je protivnik ipak uspio doći u blizinu gola Croatije i postići pogodak za vodstvo.

U drugom poluvremenu Croatija je gubila, ali nije bilo ni govora o predaji te se pokušavalo doći do pogotka. Rastrčani protivnik nije se također mirio s rezultatom te su pokušavali osigurati pobjedu. Na putu do mreže stajao vratar Frano Dukić izigravši više puta napadače Affolterna koji sami pred golom nisu uspjeli postići pogodak. Iako je imala prilike doći do izjednačenja, ni Croatija nije uspjevala. Bilo je u drugom poluvremenu i dosta prekida te je sudac utakmice produžio utakmicu radi nadoknade vremena. Prekid je dobro došao Croatiji jer je Luka Lapenda u 93. minuti postigao pogodak za izjednačenje i osigurao svom klubu vrijedan bod.

U subotu 7. 9. 2019. u 18 sati NK Croatia gostuje kod FC Srbije na igralištu Juchhof 2. Bit će to također jedna od težih utakmica iako se FC Srbija nalazi na posljednjem mjestu.

Sastav NK Croatia ZH: Frano Dukić, Stjepan Laštro, Ivan Dukić, Mauricio Šestan, Kristijan Krstić, Danijel Komin, Marko Prskalo, Stanislav Blažanović, Ante Vukadin, Dario Perković (C), Luka Lapenda.

Još su igrali : Antonio Prcela, Davor Crnković, Ivan Knežević.

Trener : Stanislav Blažanović i Dario Perković

Autor teksta: Stjepan Špehar

Foto: Narcis Prskalo