NK Croatija ZH uzela vrijedan bod u gostima

NK Croatia u ovu utakmicu krenula je s vrlo jakim sastavom. Iako je bila tehnički bolja momčad mora se zadovoljiti bodom.

Protivnik nije bio bezopasan i velikim pritiskom pokušavao je doći do ranog pogotka kako bi prisilio našu momčad da hvataju rezultat. Sve do 21. minute to im nije uspjevalo poći za nogom. U toj kobnoj minuti napadač Srbije pronalazi prazan kut vratara Dukića i šalje loptu u mrežu za vodstvo. NK Croatia se pomalo mučila jer nije uspjevala realizirati napade u zgoditak. Mirno se čekalo i dočekalo u 41. minuti kada Danijel Komin odlično prolazi obranu i puca prema golu i šalje neobranjivu loptu u mrežu protivnika za izjednačenje. Sreća je trajala samo tri minute kada protivnički napadač opet postiže pogodak i dovodi FC Srbiju u novo vodstvo.

U drugom poluvremenu Croatia je opet dobro krenula i bilo je samo pitanje kada će postići pogodak za poravnavanje rezultata. Taj trenutak došao je u 66. minuti kada Luka Lapenda iz prekida sjajnim pogotkom vraća Croatiju u igru. Do kraja utakmice uslijedila je serija netočnih dodavanja i nepreciznih udaraca na gol domaćih te je time propuštena prilika za pobjedu u utakmicu, a tih prilika je bilo. Utakmica je prošla u vrlo dobrom ozračju bez puno prekršaja. Izuzev što su igrače i brojne gledatelje ljutile odluke sudca utakmice o zaleđu kojih nije toliko bilo koliko ih je on dosudio.

Sljedeću utakmicu NK Croatia igra kod FC Oberglatt u drugom kolu kupa, u subotu 14. 9. 2019. u 18 sati na igralištu Chliriet Oberglatt. Prvenstvo se nastavlja tek 22. 9. 2019. u 12 sati kada NK Croatia na svom igralištu Juchhof dočekuje FC Engstringen.

FC SrbijaNK Croatia ZH 2:2 (2:1)

Sastav NK Croatia ZH: Frano Dukić, Stjepan Laštro, Ivan Dukić, Kristijan Krstić, Danijel Komin, Antonio Prcela, Stanislav Blažanović, Ante Vukadin, Dario Perković (C), Luka Lapenda, Davor Crnković.

Još su igrali: Marko Prskalo, Hrvoje Pavić, Mario Karimović, Nikola Ivanković

Trener: Stanislav Blažanović i Dario Perković

Tekst i Foto: Stjepan Špehar