Natjecanje u recitiranju poezije učenika hrvatskoga jezika iz Melbourne-a i Geelonga

Finalno natjecanje u recitranju poezije održano je 7. rujna 2019. godine u prostorijama Centra hrvatske zajednice u Geelongu. Natjecanje je organizirala Udruga učitelja hrvatskoga jezika u Viktoriji.

Na natjecanju je sudjelovalo 85. učenika iz svih centara Victorian Schoool of Languages u kojima se predaje hrvatski jezik. Sudjelovali su i učenici iz Holy Family Primary School, Bell Park, osnovne škole u kojoj se hrvatski jezik predaje kao redovni predmet.

Učenici hrvatskoga jezika recitirali su pjesme koje su posljednjih tjedana marljivo učili u školi. Svi natjecatelji odvažili su se stati ispred više stotina članova hrvatske zajednice, svojih učitelja, obitelji i drugih dragih gostiju te tri člana žirija.

Nije bilo lako članovima žirija izabrati najbolje jer su svi natjecatelji bili izuzetno dobri. Pobjednici ovog natjecanja su: Od predškolskog uzrasta do drugog razreda prvo mjesto osvojila je Milka Cicak, drugo Valentina Hrstić, a treće Lily Skoko. Poticajne nagrade dobili su Klaudija Luburić, Vivienne Boras, Christina Crnov, Luka Kasalo, Nina Trogrlić i Elena Siketa. U kategoriji 3. i 4. razreda prvo mjesto pripalo je Ivanki Cicak, drugo je osvojila Mia Trogrlić, dok je treće mjesto pripalo Maji Prusac. Poticajne nagrade dobili su Tome Levar, Lucy Šimić i Ava Volarević. U 5. i 6. razredu nagrade su uručene za prvo mjesto Leni Skoko, za drugo Elizabethi Šumanović a za treće mjesto Lukasu Škorjancu. Poticajne nagrade dobili su James Mecanović, Lucas Špehar, Olivia Rajic i Daniel Davčik. U 7. i 8. razredu prvo mjesto pripalo je Rebecci Drvoderić, drugo Grace Špehar, dok je treće osvojila Nikki Barbić. U posljednjoj kategoriji,  9. i 10. razredu prvo mjesto je osvojila Alana Šimić, drugo Viktorija Perić, a treće Jaime Skoko.

Svim učiteljima i učenicima hrvatskoga jezika upućujemo iskrene čestitke na njihovom radu.

Tekst & Foto: Nada Pritišanac Matulich