Proslava Male Gospe na istočnoj obali SAD-a

Odbor Hrvatskog kulturnog kluba «Kardinal Stepinac-Hrvatska zemlja» organizirao je povodom Male Gospe drugi hrvatski piknik s procesijom i misom.

I ove godine okupili su se Hrvati istočne obale Sjedinjenih Američkih Država na ovom događaju. Nakon procesije i misnog slavlja koje je predvodio fra Željko Barbarić slijedio je kulinarsko-zabavni dio. U ugodnom ugođaju uživalo se u domaćoj hrani i kolačima koje su pripremili vrijedni članovi kluba i vrijedne žene društva Sv.Krunice.

Dio donacija ovog događaja namijenjen je izgradnji Hrvatskog narodnog doma na prelijepoj Hrvatskoj Zemlji koja se nalazi u New Jerseyu. Da bi se s radovima nastavilo ovu zimu i dovršilo do piknika sljedeće godine, svaka je donacija dobrodošla. Cijeli događaj pratilo je oko Stipe Dumančića, predsjednika Croatian Radio Club New YorkVoice of Free Croatia.

Zabavni dio ispunile su pjesme tamburaša koji su publiku zabavljali pjesmama iz svih hrvatskih krajeva. Svojim nastupom stvorili su pravi hrvatski ugođaj. Bila je to Hrvatska u malom, blagdan Male Gospe daleko od domovine i ovaj put dostojanstveno se proslavio.

Tekst & Foto: Ane Strazicic Rodriguez