Putem zajedništva – Hrvatski studenti na Sveučilištu u Zürichu dočekali nove studente

Na Sveučilištu u Zürichu 12. i 13. rujna 2019. g. održao se već tradicionalni „Erstsemestrigentag“. Po prvi puta na ovom informativnom događaju za studente koji ove godine počinju svoj akademski put sudjelovala je novoosnovana Zajednica hrvatskih studenata u Švicarskoj.

Uz razne ponuđene delicije hrvatske kuhinje, članovi ZHSŠ-a pružili su studentima važne informacije i savjete oko studija te studentskog života na Sveučilištu u Zürichu. Mladi studenti su s velikim oduševljenjem prihvatili ovu mogućnost i pritom se odmah učlanili u udrugu.

Nakon dva dana Zajednica hrvatskih studenata u Švicarskoj bogatija je za 23 nova člana. Ovaj, pozitivno iznenađujući podatak samo je jedan od dokaza da se sav trud, koji su dosadašnji članovi ZHSŠ-a uložili proteklih mjeseci isplatio. Zajednica iz dana u dan sve više raste.

Svrha ove zajednice je okupljanje hrvatskih studenata koji studiraju na sveučilištima u Švicarskoj. Ovom akcijom pokazali su da čvrstim koracima idu prema cilju kojeg su si zacrtali. Više informacija može se pronaći na njihovoj web stranici: ZHSS

Kontakt mail: info@zhss.ch

Foto: facebook ZHSS / Sven Dominković