NK Croatija ZH unatoč pogodcima Dukića i Blažanovića ispala iz kup natjecanjaIako je bila u vodstvu, NK Croatia Zürich nije prošla drugi krug švicarskog kupa.

NK Croatia je odlično započela utakmicu, ali vrlo dobro posložen protivnik nije dopuštao da se ugrozi njihov gol. Zbog velikog pritiska Croatije u prvih dvadeset minuta se ostalo bez pogodaka. Ipak, domaćin se nošen glasnom publikom probudio i iz jedne brze kontre u 24. minuti utakmice dolaze do pogotka za vodstvo. Ništa još nije bilo izgubljeno, pa je Croatija krenula u napad. U jednom takvom napadu igrač domaćina ruši igrača Croatije i sudac dosuđuje najstrožu kaznu, koju uspješno izvodi Ivan Dukić i poravnava rezultat na 1:1. Taj se rezultat održao do kraja poluvremena.

U nastavku utakmice Croatija je opet krenula u napad i dugo se pokušavalo doći do pogotka sve do 58. minute kada trener i igrač Stanislav Blažanović dolazi do lopte na dvadesetak metara od gola, puca snažno i kroz kišu nogu pogađa u mrežu za novo vodstvo Croatije. Na krilima tog pogotka očekivalo se da će ih sigurno biti još i da je utamica riješena, ali nažalost sve je krenulo u drugom smjeru.

Nedugo nakon pogotka NK Croatija postiže još dva pogotka, ali ih sudac utakmice poništava tvrdeći da je jednom lopta bila izvan igrališta, a drugi puta da je bio prekršaj na golmanu domaćih. Ti poništeni pogotci nisu dobro sjeli igračima Croatije, među koje se uvukla nervoza. U 72. minuti obrana Croatije gubi loptu što iskorištavaju domaćini i zabijaju pogodak. Nervoza u redovima Croatije biva još veća i domaćin u 74. minuti postiže pogodak za vodstvo, a već u 75. minuti podebljavaju vodstvo još jednim pogotkom. Croatija nije mogla proći obranu rastrčanog protivnika koji je samo čekao kraj utakmice. U 84. minuti vratar Croatije Frano Dukić ruši napadaća domaćih što sudac kažnjava udarcem s bijele točke koji protivnik realizira za konačni rezultat 5:2.

NK Croatiji ostaje da se sada maksimalno posveti prvenstvu jer  ih öeka nekoliko vrlo teških protivnika i treba skupiti bodove kako bi se podigli sa gotovo dna ljestvice.

Slijedeću utakmicu NK Croatia igra na igralištu Juchhof 1, 22.09.2019. u 12 sati, a u goste dolazi vrlo jaki FC Engstringen.

Sastav NK Croatia ZH: Frano Dukić, Stjepan Laštro, Ivan Dukić, Danijel Komin, Mauricio Šestan, Stanislav Blažanović, Ante Vukadin, Dario Perković (C), Marko Prskalo, Davor Crnković, Mario Karimović.

Još su igrali: Antonio Prcela, Hrvoje Pavić, Josip Tomičić, Nikola Ivanković, Kristijan Krstić.

U igru nisu ušli Kristijan Grebenar i Marko Žiljak.

Trener: Stanislav Blažanović i Dario Perković

Tekst i foto: Stjepan Špehar / Moja Domovina / Ivan Barišić