Donacijska utrka i rukometni turnir

U protekla dva tjedna grad Slavonski Brod obilježilo je sudjelovanje građana u donacijskoj utrci i turniru kojim su prikupljana sredstva za rad Lige protiv raka.

Ove godine bila je to jedna od namasovnijih utrka na 5 i 10 km sa 720 sudionika. Tjedan dana nakon utrke održan je i Donacijski rukometni turnir, uz sudjelovanje 6 slavonskih ekipa, te goste iz Gornjeg Vakufa, BIH.

Cilj utrke i turnira je prikupiti sredstva za rad lige, ali ništa manje bitno je i uključiti i podići svijest kod djece o bitnim stvarima u zivotu. Kroz natjecanja i druženja, i samo sudjelovanje u takovim humaniratinim akcijama podizemo razinu znanja naših najmlađih o onom najbitnijem u zivotu: zdravlju.

Slavonski Brod je pokazao da uprkos iseljavanju i nezaposlenosti, odaziv na humanitarne akcije je i dalje velik.

U organizaciji ŽRK Brod i Rukometne akademije Dejan Krtolica, te sudjelovanje ZRK Osijek, RK MULTINORM Cerna, ŽRK Đakovo, ŽRK Donji Andrijevci, Škole rukometa SEDMERAC iz Gorneg Vakufa i Rukometne akademije Vinkovci, djeca su pokazala da se uz malo volje i truda može puno toga postići.

Događaj je zabilježila i Brodska televizija, jer po prvi puta Slavonija ima svoju predstavnicu i reprezentaciji u godištu 2004., što je samo po sebi veliki uspjeh za brodski rukomet.

Autor: Andreja Dorić, Rukometna Akademija “Dejan Krtolica”