NK Croatija ZH minimalno poražena od FC Engstringena, sudac utakmice presudio Croatiji

 Još jedan hladan tuš za igrače Croatije, još jedan neugodan poraz. Nadamo se da će biti i posljednji do kraja jesenskog dijela prvenstva.

Protivnik je krenuo snažno u napad no nije se činilo da bi iz tih napada mogli postići pogodak. Ipak u 8. minuti gosti dolaze do pogotka za vodstvo. NK Croatia pokušava svim silama doći do izjednačenja, ali lopta ne nalazi put do mreže do kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu NK Croatia je opet krenula s napadima. Gosti su bili polako na izmaku snaga i nije im taktika dugih lopti preko obrane Croatije polazila za nogom. U jednom od napada NK Croatia sjajno proigrava prema vratima protivnika, lopta upućena na gol odbija se od vratnice. Odbijenu loptu Nikola Ivanković šalje u mrežu no sudac utakmice, nakon što je lopta zatresla mrežu dosuđuje zaleđe kojeg nije bilo i poništava izjednačujući pogodak NK Croatije.

Iako su pogrešne odluke sudca utakmice, koje mu ne služe na čast uzrujale igrače Croatije, napadaju dalje i pokušavaju doći do izjednačavajućeg pogotka. To im na žalost ne uspjeva i do kraja utakmice ostaje jedan pogodak protivnika.

Protivnik je imao još dosta prilika u drugom poluvremenu, ali na golu Croatije je stajao Marko Žiljak, koji je potpuno opravdao povjerenje trenera Blažanovića obranivši nekoliko sjajnih udaraca na gol. Nije se Žiljak dao smesti ni kada su ga tri protivnička igrača pokušala savladati te im brani čisti zicer.

Sljedeću utakmicu NK Croatia igra u gostima kod FC Wiedikon 29.09.2019 u 11:00 sati. Utakmica se igra na igralištu Heuried. Za to mjesto NK Croatiju ne vežu lijepe uspomene jer je prošle sezone na istom sudac produžio utakmicu 11. minuta što je do sada nezabilježeno u amaterskom nogometu.

NK Croatia ZH – FC Engstringen 0:1 (0:1)

Sastav NK Croatia ZH: Marko Žiljak, Stjepan Laštro, Ivan Dukić, Danijel Komin, Mauricio Šestan, Stanislav Blažanović, Ante Vukadin, Davor Crnković, Mario Karimović, Kristijan Krstić, Kristijan Grebenar.

Još su igrali : Antonio Prcela, Nikola Ivanković, Danijel Dežić i Ivan Knežević.

Trener : Stanislav Blažanović i Dario Perković

Tekst i Foto: Stjepan Špehar