Povratak Croatije ZH – Pogotcima Blažanovića i Komina učvrstili sjajnu pobjeduNK Croatia Zürich pobijedila FC Wädenswil visokim rezultatom 4:0.

Od početka utakmice očekuje se sjajna igra Croatije i pobjeda pa su malobrojni navijači konačno dočekali da NK Croatia odigra najbolju utakmicu i upiše pobjedu, koja nije samo pobjeda već i nova motivacija i vjetar u leđa za što bolje mjesto na tablici do završetka jesenskog djela prvenstva.

Utakmica je započela pritiskom na protivnika, koji je doveo do toga da protivnik sam zatrese svoju mrežu u već 7. minuti utakmice, no samo minut kasnije trener i igrač Stanislav Blažanović postiže pogodak za podebljanje vodstva. Do kraja prvog poluvremena igrači Croatije imali su još prilika no realizacije nije bilo.

U drugom poluvremenu opet je krenuo pritisak Croatije na ionako nagriženog protivnika, ali prilike koje Croatija ima opet se ne rješavaju plodonosno i protivnik u svom metežu u 58. minuti ponovno zabija autogol i daje još veću prednost hrvatskoj momčadi.

Tek u 83. minuti Danijel Komin upisuje se u listu strijelaca i ispravlja promašeni zicer kada se na nabačenu loptu sam našao ispred vrata FC Wädenswila i promašio. Bio je to pogodak za konačni rezultat i veliki povratak NK Croatije u igru. Odlična i smirena igra i dobre reakcije vratara Žiljka bile su odlika ove utakmice i pokazatelj da se na vrlo miran način može postići sjajan rezultat.

Sljedeću utakmicu NK Croatia dočekuje FC Tetova koja se igra u nedjelju 13. 10. 2019. u 12 sati na igralištu Juchhof. Ukoliko NK Croatia upiše pobjedu smješi joj se povratak u sredinu tablice.

NK Croatia ZH – FC Wädenswil 4:0 (2:0)

Sastav NK Croatia ZH: Marko Žiljak, Davor Crnković, Ivan Dukić, Ivan Knežević, Danijel Komin(C), Antonio Prcela, Stanislav Blažanović, Luka Lapenda, Marko Prskalo, Nikola Novak, Kristijan Krstić.

Još su igrali: Frano Dukić, Daniel Dežić, Mauricio Šestan.

Treneri : Stanislav Blažanović i Dario Perković

Tekst i Foto: Stjepan Špehar