Goran Perkovac u švicarskom krugu odabranih

Posebna čast za Gorana Perkovca, aktualnog trenera HC Kriens-Luzern. Na zadnjoj utakmici njegovog kluba uručena mu je posebna medalja i prateća potvrda “Kuće slavnih švicarskog rukometa” u koju je službeno uključen 2017. godine.

U krugu odabranih

Goran Perkovac nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo: „Sretan sam i zahvalan na ovom priznanju. Čast mi je što sam se pridružio ovom slavnom krugu, zajedno s drugim velikim sportašima,“ kazao je Perkovac.

Trener HC Kriens-Luzerna tek je četvrti trener uvršten u Kuću slavnih. U ovom ekskluzivnom krugu odabranih nalaze se Arno Ehret, Urs Mühlethaler i Veronika Keller, jedina žena u ovoj kategoriji.

U odabiru se u obzir uzela i sjajna karijera Gorana Perkovca kao igrača. U 192 utakmice za hrvatsku reprezentaciju, 57-godišnjak je u domovini mrežu zatresao točno 300 puta. Na Olimpijskim igrama 1988. godine osvojio je brončanu medalju, osam godina kasnije u Atlanti okitio se zlatom. Također dva puta zlatom rezultirale su Mediteranske igre, 1993. i 1997. godine. Uz to, osvojio je 3. mjesto 1994. godine na Europskom prvenstvu u Portugalu i 2. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Irskoj 1995. godine.

Uspjeh na cijeloj liniji

Sa svojim matičnim klubom u kojem je igrao do odlaska u Švicarsku 1989. g., RK Medveščakom Zagreb, Goran Perkovac je četiri puta osvojio kup. U Švicarskoj je igrao 1989-1996 za BSV Borbu Luzern i godine 1993.  odigrao ključnu ulogu u osvajanju naslova prvaka. Tri puta osvojio je titulu najboljeg strijelca u prvoj švicarskoj ligi (NLA). Drži još uvijek rekord najboljeg strijelca Švicarske s 2637 golova.

I kao trener Goran Perkovac ostavio je trag. Njegov prvi angažman s Pfadi Winterthur rezultirao je s dva osvojena prvenstva i pobjedom u kupu. Kod Kadetten Schaffhausen kao glavni trener osvojio je tri državna prvenstva i četiri puta kup. Trenirao je grčku i švicarsku reprezentaciju (2008-2013), te njemačke klubove GWD Minden i TuS N-Lübbecke.

Čestitamo Goranu na ovom zasluženom priznanju!

Foto: HC Kriens-Luzern

Autor


Ruža Studer
Više o autoru