20. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja Kao nekad pred Božić 2019

Udruga za kulturne djelatnosti i promociju „Libertas“ i Udruga „Facultas“ organiziraju 20. festival hrvatskih božićnih pjesama, igara i običaja «Kao nekad pred Božić 2019», koji će se održati 11. 12. 2019. godine u Sarajevu.

Glazbeno-scenski spektakl «Kao nekad pred Božić» osmišljen je kao kulturni projekt od državnog značaja, na kojem sudjeluju izvođači iz svih dijelova BiH i Hrvatske, predstavljajući božićnu tradiciju i običaje na ovim prostorima. Smotra je posvećena najvećem katoličkom blagdanu Božiću. I ove, kao i prethodnih godina, posjetitelji će moći uživati u izvedbama božićnih pjesama popularnih estradnih i opernih izvođača, zborova, folklornih i tamburaških skupina iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

«Kao nekad pred Božić» je autorski projekt, odnosno televizijski i vizualni spektakl, koncepcijski  prihvatljiv ne samo katolicima, nego svim građanima Sarajeva i BiH. Jedan od ciljeva manifestacije je predstavljanje svjetovnih božićnih običaja i igara i od izuzetne je važnosti u očuvanju katoličke opstojnosti, tradicije i običaja u glavnom gradu BiH.

Program je prilagođen glazbenim ukusima i afinitetima svih generacija i, naravno, prožet božićnim motivima i običajima, kao dijelovima sveukupne kulture i tradicije bosanskohercegovačkih katolika.