Pomozimo zajedno – Održala se 12. humanitarna večer hrvatske katoličke misije Zug

Ove godine je dobit humanitarne večeri koja se održala na dobro poznatoj adresi u Baaru u organizaciji hrvatske katoličke misije Zug namijenjena humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać.

Kao i dosadašnjih godina, misijsko vijeće hrvatske katoličke misije Zug organiziralo je humanitarnu hrvatsku večer koju su pozdravnim govorom otvorili gđica Tatjana Ivanović i g. Leonardo Kafadar. Posebnu dobrodošlicu uputili su gostima iz domovine, predstavnicima humanitarne udruge fra Mladen Hrkać, g. Ivanu Soldi i gđi Nives Skoko. U ime misije posjetitelje je pozdravio fra Slavko Antunović, istaknuvši u svom govoru cilj večeri – humanitarno djelovanje kojim se želi pomoći potrebitima u domovini. Zahvalio je svima koji su pomogli da se večer održi i dao riječ predsjedniku udruge fra Mladen Hrkać, g. Ivanu Soldi.

U svom obraćanju Soldo je zahvalio na vrijednoj donaciji koja je udruzi uručena 2017. g. Slijedio je kratak film u kojem je predstavljeno djelovanje udruge. Posjetitelji su imali priliku u filmu vidjeti dosadašnji rad kojim se mnogim oboljelima koji su u Zagreb stigli na liječenje pomoglo. Isto tako, prikazan je projekt udruge koji čeka potrebne dozvole da bi se krenulo s realizacijom.  Uz to, predstavljen je projekt „Škola volontiranja“,  namijenjen Hrvatima u iseljeništvu.

Ivan Soldo, fra Slavko Antonović

Tijekom večeri, pozdrave je gostima uputio i predsjednik misijskog vijeća Zug, g. Igor Mandić. Zahvalio je svima na dolasku i predstavio vrijedne nagrade bogate tombole koju su velikim dijelom podržali donatori iz domovine.Zahvalio je također svim vrijednim ljudima koji su cijeli dan pripremali ovu večer.

Odlično raspoloženi tamburaši „Indiga“ i Ante Matić s bendom ispunili su večer pjesmama iz svih krajeva domovine. Plesalo se i zabavljalo do kasno u noć uz odlično pripremljene delicije vrijednih ruku članova misije Zug.

Foto: Zdravko Tonković