Zahvala obitelji Lucije Seničić Hrvatima u Švicarskoj

Objavljujemo zahvalno pismo roditelja Igora i Renate Seničić, upućeno dobrim ljudima u Švicarskoj koji su se odazvali našem pozivu i podržali humanitarnu akciju.

Početkom rujna o.g. objavili smo na portalu poziv Hrvatima u Švicarskoj da podrže i pomognu svojim donacijama obitelji Seničić koji borave dva mjeseca u Švicarskoj tijekom operacije i liječenja u Švicarskoj. Akcija je još aktualna i svi koji žele pomoći, mogu se uključiti i donirati. Broj računa nalazi se u ovom članku.

S obitelji smo u kontaktu i veseli nas čuti da je prva operacija dobro prošla te da Lucija sve dobro podnosi. Ovih dana uplatili smo s računa naše Humanitarne udruge u Švicarskoj (HHUŠ) pristigle donacije Lucijinim roditeljima. U nastavku donosimo zahvalno pismo roditelja koje su nam dostavili.

Zahvaljujemo od srca svim humanim ljudima dobre volje i nade na financijskoj pomoći za liječenje naše kćeri Lucije Seničić u Klinici Hug Genève. Svojim humanim prilozima i donacijama olakšali ste nam boravak za vrijeme liječenja naše kćeri u Švicarskoj. To nam uveliko pomaže da imamo dovoljno financijskih sredstava za popratne okolnosti i potrebe života i boravka dva mjeseca u Ženevi tijekom liječenja naše Lucije.

Sada ću vam ukratko opisati tijek liječenja i operacija. 14.10. priljeni smo u kliniku HUG, 15.10. izvedena je prva operacija tzv. halo tracija operacija s ugradnjom metalne krune oko glave za koju je fiksirano 16. kg utega- Ti utezi će kroz šest tjedana izvlačiti kralježnicu do cca. 90-100 stupnjeva iskrivljenosti skolioze. Nakon toga slijedi prava operacija kralježnice s fiksiranjem kralježnice uz pomoć šipke od titana i vijaka u svaki kralježak. I na kraju odstranjivanje jedne izrasline – hernije sa želuca kao posljedicu komplikacije skolioze i ugradnja cijevčice tj. malog katetera na trbuhu. Taj, tzv.PEG potreban je za dodatno hranjenje uz normalno hranjenje kroz usta da ne bi izgubila na tjelesnoj masi koju sada podižemo posebnom ishranom kroz usta i sistem centralne venskog puta direktno u muskulaturu.

To je ukratko opis cijelog tijeka liječenja i operacije pod vođenjem liječničkog tima na čelu kojeg je prof. dr. Romain Dayer Olivier. Ako sve prođe bez većih komplikacija nadamo se povratku u domovinu i kući za Božić.

Hvala još jednom svima od srca na pomoći za liječenje naše kćeri Lucije., svim humanim ljudima u cijeloj Švicarskoj.

Zahvalna obitelj i roditelji Lucije Seničić, Igor i Renata Seničić