Otvorena izložba Stuttgart susreće Hrvatsku skupine umjetnika Barać-Čavar-Katić-Kuhl

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Stuttgartu na mjesec dana je ugostio izložbu slika „Stuttgart susreće Hrvatsku“ skupine hrvatskih umjetnika u sklopu projekta „Lichter-Bilder-Schau“ . Ovaj projekt od svibnja 2014. godine okuplja umjetnike iz domovine kako bi zajedničkim snagama približili kulturni i umjetnički sadržaj koji Hrvati mogu ponuditi njemačkoj publici.

Svečano otvorenje izložbe održalo se u utorak, 5. studenoga 2019. Svečanost su upotpunili pjevači crkvenoga zbora iz Ludwigsburga, a programom otvorenja moderirala je konzulica Lada Pleše koja je istaknula kako same prostorije konzulata nisu  adekvatan prostor za izložbu ovakvih umjetničkih djela kao što to mogu biti neke od galerija izgrađenih u tu svrhu, ali nude jednu prednost – posjećenost.

Umjetnici Barać, Katić i Kuhl predstavili su mnogobrojnoj publici svoje radove u slikarskim tehnikama, dok je umjetnik Čavar izložio seriju fotografija u crno-bijeloj tehnici nastalih starinskim fotoaparatom.

Umjetnici nisu skrivali svoje uzbuđenje i zadovoljstvo posjećenošću otvorenju, a rekli su nam i kako se projektu „Lichter- Bilder- Schau“ može pridružiti svatko tko se bavi umjetnošću.

Autor


Ivana Pavletić (Lička)
Više o autoru