OTVORENE PRIJAVE ZA 5. BRANDING HRVATSKE KONFERENCIJU

Za osobe s pozitivnim stavom o Hrvatskoj i svijetu »jer s pesimizmom još nitko nije nešto korisno stvorio, izgradio ili osmislio« – tako ukratko glasi slogan ovogodišnje pete po redu Branding Hrvatske konferencije koja će se krajem tjedna održati u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu.

S obzirom da su doista mnogi slavni i uspješni Hrvati i Hrvatice dosad gostovali na ovoj konferenciji, od Mate Rimca, dr. Davora Pavune, Mirka Novosela, Ćire Blaževića i Martine Filjak, do Davora Brukete, Borisa Ljubičića, Anje Bauer, dr. Miroslava Vrankića  i drugih – sigurno je da će interes i ove godine biti velik, a osobito ako se posebno uzme u obzir ovogodišnji roster predavača.

Ponajprije valja istaći legendarnog Nikolu Pilića, jedinog teniskog trenera na svijetu s tri osvojena Davis Cupa, sa tri različite reprezentacije, te ključnog »krivca« za globalni tenski uspjeh Beckera, Ivaniševića, Đokovića… Treba reći i da se Pilić rijetko, odnosno gotovo nikada ne pojavljuje na ovakvim događajima, pa je utoliko ova prigoda i posebnija. Jer, tko zna kada ćemo ga opet moći ovako »izbliza« vidjeti i stisnuti mu ruku.

Našu proslavljenu liječnicu, kirurginju, spisateljicu i počasnu konzulicu Republike Hrvatske u Italiji, dr. Nelu Sršen nije potrebno posebno predstavljati, baš kao ni hrvatsko-američkog glazbenika, lobista i mirovnog aktivistu Nenada Bacha koji je svojim nastupima s Pavarottijem, Cohenom, Springsteenom, i Bono Voxom, u vremenu kad je to Hrvatskoj zaista bilo najpotrebnije, nemjerljivo doprinio ugledu naše zemlje u svijetu. Izdvojit ćemo i dr. Mladena Andrlića, dugogodišnjeg ravnatelja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i aktualnog veleposlanika u Budimpešti; te uspješnog mladog arhitekta Bruna Jurčića, povratnika iz SAD-a koji je nedavno predstavljao Hrvatsku na Biennalu u Veneciji, a osim što ima urede u Puli i Šangaju, hvaljen je i kao autor Infobip-ova korprativnog remek-djela u Vodnjanu, tj. prvog IT kampusa u Republici Hrvatskoj.

Od ostalih predavača, najavljeni su: Marina Drašković (»Ponos Hrvatske 2017«), Mirko Boch (ravnatelj Zagrebačke filharmonije), najpoznatija hrvatska influencerica na društvenim mrežama Ella Dvornik, modna poduzetnica Iva Tuđa te Petar Ćurić kao pokretač i voditelj projekta.

Dakako, posebnosti ove konferencije su i legendarni »paneli«, odnosno rasprave u vidu okruglih stolova – a ove su godine takva najavljena dva – budući da se na njima, uz najavljene predavače, nerijetko pojavljuju i svojevrsni gosti iznenađenja, a obično je riječ o znamenitim osobama iz svijeta medija, politike, kulture, športa i javnoga života.

»Veseli nas što je Branding Hrvatske prepoznat kao projekt od nacionalnog značaja za Republiku Hrvatsku. Mediji su nas prozvali i ‘najboljom konferencijom u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina’, što pozdravljamo, ali mišljenja sam da je tajna našeg uspjeha u tome što pokušavamo ne dijeliti hrvatsko društvo, već ga povezivati. Radi se o jednoj dobroj, konstruktivnojj i nepolitičkoj inicijativi« izjavio je direktor konferencije Petar Ćurić.

 Branding Hrvatske konferencija godišnja je manifestacija posvećena javnoj, kulturnoj i znanstvenoj diplomaciji, a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike, uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika, Hrvatske gospodarske komore i Croatia2Go. Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti isključivo emailom: Branding.Hrvatske@gmail.com (potrebno je poslati ime, prezime i nekoliko rečenica o sebi). Dobra vijest je da ove godine nema kotizacija, odnosno pohađanje konferencije je  potpuno besplatno zahvaljujući Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) kao Generalnom sponzoru.

Službeno otvorenje je u petak, 8.11. u 9:30 sati, u Multimedijskoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, Trg Stjepana Radića 3. II. kat. Više informacija na Facebook stranici www.facebook.com/Branding.Hrvatske ili na mobitel: 091/532-9405.