8.8 C
Zagreb
3.5 C
Zürich
7.2 C
New York
17.3 C
Buenos Aires
19.7 C
Melbourne
Petak, 19 travnja 2024
spot_img

“Jedno je srce, jedna je Hrvatska” – Poziv na V. Hrvatske svjetske igre

U organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa i pod glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u srpnju će se u Zagrebu održati  V. Hrvatske svjetske igre.

Na tom amaterskom športskom natjecanju sudjeluju Hrvatice/Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, predstavljajući državu u kojoj žive. Na Igrama mogu sudjelovati Hrvati i sve osobe koje imaju hrvatske korijene, neovisno o državljanstvu, vjeroispovijesti, materinjem jeziku ili pripadnosti nekom savezu, organizaciji, udruzi ili klubu.

Projekt neslužbeno nosi ime „Crolimpijada“ i može se opisati kao „Olimpijske igre s hrvatskim predznakom“. Cilj Igara je kroz športska i kulturna druženja povezati mlade Hrvatice i Hrvate i dati poticaj za njegovanje hrvatskog identiteta, povratak u domovinu i buduća gospodarska ulaganja u RH.

Igre su do sada održane 2006. i 2010. godine u Zadru te 2014. i 2017. u Zagrebu.  Za napomenuti  je da kontinuitet odaziva je u stalnom porastu. Na prošlim Igrama odazvalo se preko  1200 natjecatelja.

Sve natjecatelje čeka besplatan smještaj, ishrana kao i oprema. Troškovi puta su u domeni natjecatelja.

Starosna dob natjecatelja je od 16 godina pa naviše, s tim da uz malodobne natjecatelje jedno od roditelja – staratelja mora bit u pratnji. Natjecanja su organizirana po uzrastu .

Ukoliko bude interesa za neki šport koji nije na letku naveden, bit će prihvaćen i organiziran.

Prijave se zaprimaju do 1. travnja. 2020. (svicarska@hsi-cwg.com ili info@hsi-cwg.com )

 Vašem se odazivu  raduje i pozdravlja organizator Hrvatskih svjetskih igara,

Hrvatski svjetski kongres

Za informacije se možete javiti voditeljici ureda Mateji Mandić mandic.mateja@gmail.com , predsjedniku HSK Vinku Sablji sabljo@bluewin.ch ili glavnom tajniku Igoru Lackoviću lackovic.igor@hotmail.com 

POVEZANI ČLANCI

Najnovije