Sretan ti 25. rođendan Hrvatska Ružo!

Bogatim programom udruga Hrvatska Ruža u subotu, 16. studenog 2019. g. u Astoriji svečano je proslavila svoju 25. obljetnicu.

U programu su sudjelovali Kolo grupa Kardinal Stepinac iz New Yorka, Astrid Kuljanic Trio, Klapa Astoria, te domaćin Hrvatska Ruža. Proslavi su nazočili uvaženi gosti: novi generalni konzul Republike Hrvatske u New York-u Nikica Kopačević u pratnji zamjenice gđe Lidije Babić i svog tima. Nazočila je i privremena otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Washington D.C.-u, gđa Lara Romano koji su udruzi uputili prigodne čestitke.

Među mnogobrojnim gostima iz Hrvatske zajednice iz New York-a i zajednice u Astoriji bili su prisutni bivši članovi Hrvatske Ruže, kao i prijatelji iz Rudar Club-a.

Do ranih jutarnjih sati goste su zabavljali Damir i grupa Dalmati, a gostima je uz prekrasan program i glazbu zahvaljujući donatorima Rudar Club, Istria Club, Brothers Taverna, DK Restaurant, restorani Dubrovnik, Arno, Bevanda i Oro ponuđena bogata večera. Organizirana je i bogata tombola te se organizatori zahvaljuju svim članovima Hrvatske Ruže i posebnim donatorima – Ani Mlječkoj, Doris Karčić, Dennisu Turčinoviću, Janku Ćozi i Josephu Dujmoviću. Uz bezuvjetnu podršku i blagoslov vlč. Vedrana Kirinčića i svih volontera koju su sve od sebe dali, proslava je uspjela po svakom pitanju. A to je siguran pokazatelj da će se hrvatska tradicija plesa i pjesme u ovom dijelu svijeta, daleko od domovine nastaviti.

Autor: Valentina Žužić